Αναβολή των G7 από Τραμπ: “Πολύ ξεπερασμένο”

818
g7

Τη συνεδρίαση των G7, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου στην Ουάσιγκτον αποφάσισε να αναβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την άρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να συμμετάσχει, επικαλούμενη τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αναβολή της Συνόδου, ενώ χαρακτήρισε το σχήμα των G7 ως «πολύ ξεπερασμένο», καθώς «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο».

Ισχυρίστηκε, δε, ότι θα διοργανώσει μια νέα Σύνοδο το προσεχές φθινόπωρο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, όπως τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ινδία και τη Ρωσία.

Μέχρι πρότινος, σταθερή επιδίωξη του Τραμπ ήταν η διοργάνωση της Συνόδου στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμβολίσει την αποκατάσταση της ομαλότητας, εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

Ωστόσο, το Σάββατο έγινε γνωστό ότι η καγκελάριοςτης Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αρνήθηκε να παραβρεθεί, επικαλούμενη τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Άλλωστε, οι ΗΠΑ «μετρούν» πάνω από 1,8 εκατομμύριο κρούσματα και 105.500 νεκρούς, κατατασσόμενες στην πρώτη θέση της θλιβερής λίστας παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχήμα των G7 παραδοσιακά συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το 2015 στις εργασίες λάμβανε μέρος και η Ρωσία, η οποία ωστόσο αποκλείστηκε ως «αντίποινα» για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας