Ανέγνων, έγνων, κατέγνων. Σύμβαση ΗΠΑ & εγγύηση Ελληνικού ΑΕΠ 500 δισ.

1472
Σύμβαση ΗΠΑ & εγγύηση Ελληνικού

 Ανέγνων, έγνων, κατέγνων. Δηλαδή: Το διάβασα, το κατάλαβα, το -απέρριψα-! Είπε κάποτε, αφού διάβασε ένα χριστιανικό βιλαέτι, ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας, γεννημένος είς την Κωνσταντινούπολιν Ιουλιανός ο Αποστάτης (331-363 μ.Χ.), που συμβασίλευσε και ως Καίσαρας, με τον Κωνστάντιο Β´(355 -360) και μόνος του, ως Αύγουστος (361-363).

Ο Ιουλιανός (Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός/Flavius Claudius Julianus), γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, αλλά και Ιουλιανός ο Μέγας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο και αξιοσημείωτος φιλόσοφος και συγγραφέας στην ελληνική γλώσσα. Ο Ιουλιανός ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Δυναστείας του Κωνσταντίνου και ο μοναδικός παγανιστής μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο, ενώ καθιέρωσε τη χρήση του όρου Έλληνας ως παγανιστής, καθώς κατά την προσπάθεια επιβολής της παλιάς θρησκείας αυτοπροσδιοριζόταν ως Έλληνας, εννοώντας πως ακολουθούσε τη θρησκεία των παγανιστών, οι οποίοι έως τότε ήταν γνωστοί ως Εθνικοί, προσδίδοντας έτσι και θρησκευτικό νόημα στη λέξη.

Η εποχή του Ιουλιανού του Αποστάτη, ο οποίος να σημειώσω πως είχε μορφωθεί επί τετραετίας από έναν -Γότθο ευνούχο-, είχε τον δικό της χαρακτήρα και κατέλαβε μνημονεύουσα θέση, στην Ιστορία. Καθώς από τους σύγχρονους ιστορικούς, ο Ιουλιανός κατατάχθηκε ως ένας από τους ικανότερους αυτοκράτορες σε όλη την ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μια εποχή, η οποία εκκαθαριζόταν συχνά (με στόχο την μείωση των εξόδων), τόσο σε επίπεδο -της αυτοκρατορικής αυλής- όπου οι αυλικοί πηγαινοέρχονταν και αλλάζονταν, σαν -τις λινές τουνίκ που φορούσαν κάτω από τις τηβέννους και τα πτυχωτά πέπλα-. Αλλά, όσο, και σε επίπεδο συγγενικό, και μάλιστα και σε επίπεδο -α’ βαθμού- καθώς δολοφονούσαν μαζικά τ’ αδέλφια τους ετεροθαλή ή μη.

Οι εκκαθαρίσεις αυτές, είχαν ως στόχο και άλλους σκοπούς. Στόχευαν στην αναίρεση της πολιτικής του Μ. Κωνσταντίνου, που είχε μπολιαστεί σε μάζες, και την επιστροφή στην κατάσταση της παλαιότερης εποχής της αυτοκρατορίας, όπου -ο Ελληνικός κόσμος της ανατολικής Μεσογείου ήταν ένα ισχυρό σύνολο ευημερουσών και ευνόμων πόλεων-. Οι οποίες τιμούσαν, την μέγιστη, πολιτιστική κληρονομιά και τους θεούς τους.

Η σκέψη και το πνεύμα των πρακτικών αυτών, περί μειώσεως των αυλικών και των πολυπληθέστατων μελών της κεντρικής εξουσίας, αλλά και η απλούστευση του αυτοκρατορικού τρόπου ζωής, ήταν για να απαλλαγούν οι πόλεις από τα οικονομικά βάρη και να αναζωογονηθούν οι θεσμοί!

Κι όμως κι αν πριν περίπου 1.700 χρόνια, ο Ιουλιανός, έβλεπε, διάβαζε και ενίοτε, κυρίως απέρριπτε τα βιλαέτια. Σήμερα, ούτε γραφή φαίνεται πως γνωρίζουν τα πολιτικά μας πρόσωπα, ούτε φυσικά υψηλό επίπεδο νόησης διαθέτουν, έτσι ώστε, να κατανοήσουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, δεν είναι δυνατόν, να υπογράφουν βιλαέτια, τα οποία και ασαφή είναι και αόριστα. Και άρα κατάπτυστα όπως σήμερα λέμε, ή απορριπτέα όπως έλεγε ο Ιουλιανός. Καθώς, η κοινωνική ευημερία η ανάπτυξη και η πρόοδος ενός τόπου, χτίζεται με συγκεκριμένους στόχους, και έρχεται μέσα από την επίτευξη αυτών που τέθηκαν. Και όχι όσων δεν τέθηκαν, ή όσων αόριστα μπορούν να υπονοηθούν …

Η σύμβαση με τις ΗΠΑ, καθώς φαίνεται, είναι ακόμη βιλαέτι, των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νικολάου Δένδια, που δεν φέρει καμία προστιθέμενη αξία. Που δεν φέρει -κανένα προφανές κέρδος- για την Ελλάδα και τους -υπηκόους- της. Που δεν προσδίδει ούτε τον αυτονόητο σεβασμό, προς την Ελλάδα χώρα, καθώς η Ελλάς εκχωρεί και όχι απλά παραχωρεί, κυριαρχία της, για την οποία δεν κερδίζει ούτε το υποτυπώδες μίσθωμα (που καταβάλλεται ακόμη και στο Γκουαντάναμο), που διεθνώς είναι αναγνωρισμένο και που τηρείται, ως υποδέσμη, ως υποπαράγραφος, επί  συγκεκριμένων και κοστολογημένων προβλέψεων, που συνοδεύουν, ως δέσμες, τέτοιου είδους συμφωνίες (Άλλωστε οι Μητσοτάκης και Δένδιας, με προ μηνών βιλαέτι τους, νοίκιασαν το Πολεμικό Αεροδρόμιο, την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας, στο Ισραήλ, με ποταπό μεν, αλλά συγκεκριμένο αντίτιμο).

Και που άρα ως τέτοια χώρα, δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν νοήμονα υπήκοό της, καθώς έτσι η Ελλάς, ξαναγίνεται χώρα που δεν εμπνέει σεβασμό, ούτε σε εχθρό, ούτε και σε φίλο! Και που άρα, κατόπιν αυτών η σύμβαση με τις ΗΠΑ πρέπει να ακυρωθεί, ή να τροποποιηθεί έτσι ώστε και τους Έλληνες υπηκόους να σέβεται και άρα έτσι καί να τους ενδιαφέρει. Και να συμπεριλάβει συγκεκριμένα ανταλλάγματα, οικονομικής και αναπτυξιακής στήριξης, καθώς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέσω εγγυήσεων, έτσι ώστε -το κέρδος- να είναι απτό, και η αναπτυξιακή πορεία ξεκάθαρη -μέσω- χρονοδιαγράμματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΦΗ ΟΡΙΣΜΟ -ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

1ον: Σύμφωνα με προ μηνών νομοσχέδιο του Αμερικανικού  Κογκρέσου, το οποίο υπερψηφίστηκε με θέρμη, οι ΗΠΑ θα  επενδύσουν 250 δισ. δολάρια στην τεχνολογία (μέσω του νομοσχεδίου απαγορεύουν τις αγορές ντροουνς απ’ την Κίνα). Από τα οποία μόνο τα 52 δισ. δολάρια προορίζονται για την εγχώρια παραγωγή επεξεργαστών, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστική θέση των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο προβλέπει δε, δαπάνη 120 δισ. δολαρίων για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη λεγόμενη «κβαντική υπολογιστική» (που έχει θέσει ήδη σε προτεραιότητα η Κίνα) όχι μέσω της αναβάθμισης της εσωχώριας αμερικανικής τεχνολογίας, αλλά μέσω εξωχώριας που κατόπιν θα εισαχθεί.

Από αυτά τα 120 δις πόσα θα επενδυθούν στην Ελλάδα; Μάλλον -0- μηδέν. Δεδομένου της παραχωρήσεως βάσεων σε ολόκληρη σχεδόν την Ελληνική επικράτεια, δεν θα έπρεπε να επενδυθούν στην Ελλάς τουλάχιστον το 1/3 αυτών;

Πώς όμως να επενδυθούν αυτά, εδώ μέσα, όταν κανείς από εδώ μέσα, δεν το σκέφτεται αυτό; Και άρα πως να το προτείνει;

(Κάποιος τώρα ίσως πει, ότι ο γράφοντας Αντωνίου, το λέει εκ του ασφαλούς και ακροβατεί, καθώς, ήδη αυτά τα νομοθετημένα απ’ το Κογκρέσο, μάλλον έχουν δρομολογηθεί, και δεν είναι κάτι «μόνιμο». Σε όποιον σκεφτεί αυτό, τον παραπέμπω, στην 2η και 3η πρόταση μου, που εγγυημένα φέρουν νέο -απολύτως προγραμματισμένο- ΑΕΠ στην Ελλάδα. Επιπρόσθετο ΑΕΠ περί τα 250 δις κατ’ έτος, και άρα αναγάγουν την Ελλάδα σε εξ ορισμού ισχυρή χώρα).

2ον: Τουριστική ανταλλαγματική αναπτυξιακή στήριξη, αξίας 20 δισεκατομμυρίων € κατ’ έτος. Αυτό δύναται να επιτευχθεί ως εξής: Η Ελλάς να παράσχει 30.000.000 «εισιτήρια» των 25 ευρώ ημερησίως (δωμάτιο με πρωινό και ένα γεύμα) σε Αμερικανούς Πολίτες, για διακοπές ενός μήνα στην Ελλάδα (τα «διακοποεισητήρια» αυτά αντιστοιχούν σε 2.000.000 γκρουπ ανά 15 Αμερικανούς Πολίτες). Άρα: 30.000.000 Χ 25 € ημερησίως Χ 30 ημέρες= 22.500.000.000 (22,5 δισεκατομμύρια) € ανά έτος!

3ον: ΑΞΕ ανταλλαγματική αναπτυξιακή στήριξη, αξίας 200 δισεκατομμυρίων € κατ’ έτος, μέσω των Διμερών Αποθεμάτων ΑΞΕ (όπως αυτά ορίζονται στην Ευρωβουλή και τα θεματολογικά της δελτία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση). Τα Διμερή επενδυτικά αποθέματα των ΕΕ-ΗΠΑ, δηλαδή οι άμεσες ξένες επενδύσεις, που κάνουν κατ έτος οι ΗΠΑ στην ΕΕ και το αντίστροφο, την περασμένη 5ετια, ανά έτος έχουν ως μέσο όρο, την -αξία των 2 Τρισεκατομμύριων-! Άρα μόνο το 10% ανά έτος αυτών των επενδύσεων, να γίνονται, από την πλευρά των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τότε θα έχουμε κατ έτος, πρόσθετο ΑΕΠ (ελληνικό) 200 δισεκατομμυρίων/έτος.

[ Ενδεικτικά και σύντομα  Θεματολογικά δελτία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ των -Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-:

Αποθέματα ΑΞΕ των ΗΠΑ στην ΕΕ και της ΕΕ στις ΗΠΑ -Ισοζύγιο-:

✓ 2018 (ΗΠΑ) 1.859,1τρις (ΕΕ) 2.119,6 τρις (+ 260,5)

✓ 2019 (ΗΠΑ) 2.003,1τρις (ΕΕ) 2.161,5 τρις (+ 158,4) ]

Τα νέα αυτά -περίπου- 250 δις € που προστίθενται στο ΑΕΠ/έτος, δημιουργούν κι άλλο νέο ΑΕΠ και επιπρόσθετες θέσεις εργασίας, που με την σειρά τους συνεισφέρουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές κ.ά, αυξάνοντας έτσι πάλι το ΑΕΠ και επηρεάζουν και θετικά, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΑ και το Ισοζύγιο Τρεχουσών συναλλαγών. Ας υποθέσουμε αυτό το ποσό, σε επιπρόσθετα 30 δις ευρώ. Άρα 22,5+200+30= 252,50 δις ευρώ, νέο ΑΕΠ κατ έτος! 252,5 δις + 165 δις του σημερινού ΑΕΠ, μας κάνουν σύνολο 417,5 δις ευρώ! Με μερικές ακόμη έξυπνες κινήσεις, το ΑΕΠ μας άνετα πάει -στο μισό- 0,5- ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ- ανά έτος!

Και άρα, έτσι, η Ελλάς ανάγεται, σε εξ ορισμού ισχυρή χώρα!

Και άρα έτσι η Ελλάς, γίνεται εν δυνάμει, χώρα που μπορεί (με σκληρή δουλειά) να αποτελέσει χώρα των G-20 αρχικώς, και μετά γιατί όχι, να πάει κι ακόμη παραπάνω.

Κι όλα αυτά, επειδή η Ελλάς δεν είναι ψωροκώσταινα! Και ο λαός της δεν είναι επαίτης, (όπως είναι οι άχρηστοι πολιτικοί της επαίτες, που την εκπροσωπούν).

-Κι όλα αυτά, επειδή, για να πετύχεις κάτι, πρέπει πρώτα, να το ονειρευτείς-!

Σπύρος Αντωνίου

Πρόεδρος του ΘΕΣΜΟΣ

*Οι απόψεις του κειμένου είναι προσωπικές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας