Οι δυνάμεις Χαφτάρ μπλόκαραν επίσκεψη του πρωθυπουργού σε πόλη που ελέγχουν

779
Οι δυνάμεις Χαφτάρ μπλόκαραν επίσκεψη

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ εμπόδισαν την επίσκεψη του προσωρινού πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα στην πόλη Γκατ, δήλωσε την Τρίτη ένας βουλευτής.

Ο Νασρ Γιούσεφ, ο οποίος εκπροσωπεί το Γκατ στο κοινοβούλιο, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η πολιτοφυλακή του Χαφτάρ απέτρεψε την επίσκεψη, επικαλούμενη την έλλειψη “προηγούμενου συντονισμού”.

Ο βουλευτής επέκρινε τις ενέργειες των πολιτοφυλακών και προέτρεψε τους ντόπιους “να λάβουν σοβαρή θέση για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πόλης”. Είπε ότι η επίσκεψη του Ντμπέιμπα είχε ως στόχο τη μελέτη των αναγκών της πόλης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της.

Το Γκατ ελέγχεται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τους ισχυρισμούς του νομοθέτη από τις λιβυκές αρχές και η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Τον Σεπτέμβριο, ο Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις στρατιωτικές του δραστηριότητες, ένα βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποψηφιότητά του στις εκλογές αργότερα φέτος. Είπε ότι είχε ορίσει έναν προσωρινό αντικαταστάτη ως επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) έως τις 24 Δεκεμβρίου, την ημερομηνία της νομοθετικής και προεδρικής ψηφοφορίας.

Επίσης τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Βουλής Αγκίλα Σάλεχ επικύρωσε τη νομοθεσία που διέπει την προεδρική ψηφοφορία και για την οποία οι επικριτές λένε ότι παρέκαμψε τη διαδικασία για να ευνοήσει τον σύμμαχό του Χαφτάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας