Ακροβασίες Τσακαλώτου-Προτείνει συμφωνία με Τουρκία ανάλογη με την (κάκιστη) Συμφωνία Πρεσπών

750
Ακροβασίες Τσακαλώτου

Iskra: Εκτός τόπου και χρόνου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από το βάθος των επεκτατικών επιδιώξεων της Τουρκίας ούτε από τις ακραία επιθετικές πρακτικές της σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εγκατάλειψη των συνεχών υποχωρήσεων και της αδιέξοδης πολιτικής κατευνασμού και μια νέα εθνική πορεία ανεξάρτητου προσανατολισμού και παραγωγικής ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας.

«Προβλήματα είχαμε και με τη Β. Μακεδονία, αλλά ο Τσίπρας έκανε τη Συμφωνία των Πρεσπών και λύθηκε αυτό το μέτωπο» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αλέξη Τσίπρα κατέδειξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως τον μόνον άνθρωπο που μπορεί να φέρει επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα, σε περίπτωση που μία τέτοια πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, λόγω της εμπειρίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την Τουρκία πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών«Πάντα είχαμε πρόβλημα με την Τουρκία. Και τι κάνουμε όταν έχουμε ένα πρόβλημα; Βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και λέμε ότι δεν τα λύνουμε αυτά; Και πρόβλημα είχαμε και με το βόρειο γείτονά μας και ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να λυθεί αυτό το μέτωπο. Ότι λύθηκε αυτό το μέτωπο θα σήμαινε να αρχίσουμε ένα καινούργιο μέτωπο, να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία. Πρέπει δηλαδή και να έχουμε μια καλή άμυνα…»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής αναρωτήθηκε τι είδους συμφωνία μπορούμε να κάνουμε με την Τουρκία, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς στην επεκτατική πολιτική της, η οποία δεν αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαλόγου, με τον κ. Τσακαλώτο να απαντά: «Άρα τί μου λέτε; Θα μείνουμε πάντα σε αυτό; Αυτό μου λέτε; Δηλαδή θεωρείτε ότι είναι σωστό, δηλαδή μου λέτε ότι θέλετε να συνυπογράψω ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα και στο μέλλον η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες για όπλα στις χώρες του ΟΟΣΑ». 

Πηγή: newpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας