Αέρας κοπανιστός η τηλεδιάσκεψη – Μέτρα και για το 2018 ζητά το ΔΝΤ

2059
τσακαλώτος

Σε νέο ναυάγιο όδευσε η κυβερνητική επικοινωνιακή προπαγάνδα για συμφωνία στην δεύτερη αξιολόγηση. Οι δανειστές και ειδικότερα το ΔΝΤ, παίζουν όπως η γάτα το ποντίκι την υπαλληλική παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές δεν θα γίνει ούτε σήμερα… Κι όλα αυτά μετά τη χθεσινή ματαίωση της εξ αποστάσεων συζήτησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών η οποία προκάλεσε αίσθηση καθώς είχε προαναγγελθεί από την ελληνική πλευρά. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η Αθήνα είχε δημιουργήσει προσδοκίες για προκαταρκτική συμφωνία η οποία θα οδηγούσε σε επιστροφή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα μετά το Eurogroup.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί το απόγευμα για τη Μάλτα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νυχτερινές επαφές με κάποιους απ’ τους κορυφαίους παίκτες της διαπραγμάτευσης, αργά απόψε.
Ο λόγος είναι ότι το αυριανό Eurogroup ξεκινά πολύ νωρίς, στις 9 το πρωί της Παρασκευής.
Ευρωπαϊκές πηγές έλεγαν ότι αιτία της ματαίωσης της τηλεδιάσκεψης είναι η αναμενόμενη συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ και εξηγούσαν ότι πρώτα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα εξετάσει τα δεδομένα με τον πρόεδρο του Eurogroup.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ΔΝΤ θέτει θέμα μέτρων και για το 2018(!) αυξάνοντας στο μάξιμουμ την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση που πλέον γνωρίζει ότι όσο η συμφωνία καθυστερεί, οι δυσμενείς προβλέψεις Τόμσεν μετατρέπονται σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας