“Έξαλλο” Κογκρέσο και Κ.Χάρις:Δεν ενημερώθηκαν για τον προχθεσινό βομβαρδισμό στη Συρία

460
“Έξαλλο” Κογκρέσο και Κ.Χάρις

Σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις που δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό για την κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησαν δημοσιογράφοι σχετικά με τον βομβαρδισμό της Πέμπτης από αμερικανικά F-15 ιρανικών εγκαταστάσεων στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους η Καμάλα Χάρις ήταν έξαλλη με το επιτελείο Μπάιντεν, καθώς δεν… ενημερώθηκε και το έμαθε από τις ειδήσεις! 

Την ίδια στιγμή ο Μπάιντεν ήταν εξαφανισμένος και δεδομένου των τελευταίων εικόνων που έκαναν τον γύρω του κόσμου, στις οποίες παίζει βιντεοπαιχνίδια αντί να μιλάει με ξένους ηγέτες, αμφιβάλλει κανείς αν έδωσε έστω και το «ΟΚ» για την επιχείρηση, πόσο μάλλον να την σχεδιάσει ή να την σκεφτεί. 

Μάλιστα και το Κογκρέσο ήταν έξαλλο με τον Λευκό Οίκο, καθώς ούτε αυτό ενημερώθηκε και Δημοκρατικοί γερουσιαστές χαρακτήρισαν την επίθεση «αντισυνταγματική», με τον Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια να απαιτεί ενημέρωση. 

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Κοννέκτικατ Κρις Μέρφι, ο οποίος υπηρετεί στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με τον Κέιν, δήλωσε ότι οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν σε βάσεις του Ιράκ ήταν «απαράδεκτες» και πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί που δεν είναι απαραίτητοι για την «πρόληψη επικείμενης απειλής, πρέπει να εμπίπτουν στον ορισμό της υπάρχουσας εξουσιοδότησης για χρήση στρατιωτικής βίας».

«Το Κογκρέσο θα έπρεπε να διατηρήσει τον έλεγχο αυτής της κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τις προηγούμενες διοικήσεις και να απαιτήσει σαφείς νομικές αιτιολογήσεις για στρατιωτική δράση, ειδικά μέσα σε θέατρα όπως η Συρία, όπου το Κογκρέσο δεν έχει επιτρέψει ρητά καμία αμερικανική στρατιωτική δράση», δήλωσε ο Μέρφι.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ; Πως γίνεται να μην ήξερε κανείς για τους βομβαρδισμούς στη Συρία προτού συμβούν; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας