“Στρατιωτική συμφωνία” με τα γεράκια του Ισραήλ που υπονομεύει εθνικά συμφέροντα

1962
συμφωνία

Την ώρα που η Ελλάδα έχει διακόψει αναιτιολόγητα  και κατά εγκληματικό τρόπο τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία του Άσαντ, την ίδια περίοδο, μάλιστα, η τελευταία μάχεται σκληρά ενάντια στον Τούρκο εισβολέα στην Ιντλίμπ και το Ισραήλ δεν χάνει ευκαιρία να βομβαρδίζει τη Δαμασκό πισώπλατα.

Την ώρα, επίσης, που η Ελλάδα αναγνωρίζει τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στον Χαλίφα Χαφτάρ και τον Ακίλα Σάλεχ, που αμφισβητούν την τουρκική παρουσία στη Λιβύη και το παράνομο Τουρκολυβικό Μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση σπεύδει να υπογράψει στρατιωτική συμφωνία συνεργασίας της Ελλάδας με τα γεράκια του Ισραήλ, που κατέχουν βάρβαρα την Παλαιστινιακή γη και εξαπολύουν καθημερινές επιθέσεις με συλλήψεις, νεκρούς και τραυματίες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Στο πλαίσιο αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, υπογράφτηκε σήμερα η συμφωνία ενοικίασης ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροπλάνων, UAVs, ανάμεσα στον γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων της χώρας μας με τον ομόλογό του του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αυτή προβλέπει την ενοικίαση 2 ισραηλινών UAVs τύπου Heron για 3 χρόνια αντί 39 εκ. € με δικαίωμα εξαγοράς τους μετά τη λήξη της συμφωνίας.

Αν και δεν γνωρίζουμε το πλήρες κείμενο της συμφωνίας και τις προβλέψεις του, αρμόδιοι τεχνικοί έλεγαν ότι το τίμημα είναι, μάλλον, ακριβό, αν και το θέμα που ανακύπτει με αυτήν τη συμφωνία δεν βρίσκεται εκεί.

Η κύρια αντίρρηση  πολιτικών και στρατιωτικών κύκλων για την προώθηση στρατιωτικής συνεργασίας της πατρίδας μας με το Ισραήλ βρίσκεται στο γεγονός ότι το Ισραήλ αποτελεί δύναμη κατοχής στην περιοχή και βασικό εργαλείο των αντιαραβικών πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον, πολύ περισσότερο που μάχεται την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, να αναπτύσσει τέτοιους είδους σχέσεις που ευνοούν τα γεράκια του Ισραήλ και την φέρνουν απέναντι με τον Αραβομουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος πάντοτε στάθηκε άμεσα ή έμμεσα στο πλευρό της Ελλάδας και πάντως δεν κινήθηκε ποτέ εχθρικά απέναντι στην πατρίδα μας.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας