Έληξε η απεργία των ναυτεργατών στους προβλήτες 2 και 3

1973
απεργία
Ύστερα από απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Πειραιά να την κηρύξει παράνομη – Προηγήθηκε ωμή παρέμβαση του ΣΕΒ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται με θράσος ότι «επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά»!
Κινητοποίηση ολόκληρου μηχανισμού του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία.

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη την απεργία τους, οι απεργοί αποφάσισαν να λήξουν την κινητοποίησή τους. Το εμπορικό λιμάνι άνοιξε και πάλι και αποκαθίσταται σταδιακά η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και η λειτουργία στις προβλήτες 2 και 3.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), παρεμβαίνοντας ωμά τόσο στο έργο της Δικαιοσύνης, όσο και σε βάρος των ναυτεργατών του λιμανιού του Πειραιά και των δίκαιων αιτημάτων τους και του δικαιώματός τους στην απεργία, ισχυρίζεται με θράσος ότι «τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά».

Ο ΣΕΒ δηλώνει αντίθετος «σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο».

«Το αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας σωματείο αυτό, διοργανώνει κινητοποιήσεις και αποκλείει συστηματικά τον εμπορικό λιμένα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειές του παράνομες και καταχρηστικές. Παρεμποδίζεται έτσι η πρόσβαση στην εργασία, όχι μόνο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και των εργαζόμενων σε όσες εταιρείες εδρεύουν στο λιμάνι ή συναλλάσσονται εντός αυτού», συμπληρώνει, στο ίδιο θρασύ ύφος, ο ΣΕΒ.

Μετά από τα παραπάνω γίνεται, πλέον, ολοφάνερο ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), όπου γίνεται η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες 2 και 3 πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας