Πολυτεχνείο: Παραπέμπονται 6 για κακουργήματα. 6 παραμένουν στα νοσοκομεία

944
πολυτεχνείο

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε εις βάρος έξι από τους συνολικά 19 συλληφθέντες των χθεσινοβραδινών επεισοδίων μετά τη λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο. Την έκταση της αστυνομικής βαρβαρότητας -για την οποία η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ.- μαρτυρεί η παραμονή άλλων έξι από τους συλληφθέντες στα νοσοκομεία.

Εναντίον των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης, καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Εις βάρος επτά ακόμη ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ανήλικοι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα, με τις κατηγορίες να αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής και θα διαβούν τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τους 19 συλληφθέντες, οι 15 είναι Έλληνες και οι 4 αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους και ένα 13χρονο παιδί από την Παλαιστίνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας