Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή-Αθλιότητα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ), Υποκρισία(ΚΚΕ-ΜΕΡΑ), γελοιότητα(Βελόπουλος)

2299

Δυστυχώς η ελληνική Βουλή έχει καταρρεύσει και ξεπέσει, ενώ λειτουργεί εδώ και καιρό σε πλήρες σκοτάδι ως μακρύ χέρι συμφερόντων, καταπατώντας κατάφωρα με τις λειτουργίες της το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της.

Όμως και γι’ αυτή την ελληνική Βουλή, με αυτόν τον ξεπεσμό, συνιστά αθλιότητα ότι κάλεσε τη μαριονέτα των Αμερικανών, τον Β. Ζελένσκι, να μιλήσει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, πολύ περισσότερο που ίδιος ομολόγησε κυνικά ότι το τάγμα Αζόφ είναι νεοναζί, το οποίο μάλιστα, χωρίς καμμιά ντροπή για τα εκατομμύρια νεκρών των ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η λεγόμενη Δημοκρατία της Ουκρανίας, το έχει εντάξει, όπως είπε ο Πρόεδρός της, στις τάξεις τους Ουκρανικού στρατού, την ίδια ώρα που Κομμουνιστικά, αριστερά, αντιφασιστικά κόμματα και κόμματα “φιλορωσικά” και μειονοτικά είναι απαγορευμένα και έχουν τεθεί εκτός νόμου!!!

Είναι τραγικό ότι γι’ αυτήν την πρόσκληση Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή συντάχτηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης με προθυμία και ιδιαίτερη ικανοποίηση, στο όνομα της ΝΑΤΟποίησης και αμερικανοποίησης του πλανήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Έτσι, πέραν των άλλων, κατάργησαν στην πράξη το αντιφασιστικό συμβόλαιο που συνήφθη μετά την ήττα των ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και άνοιξαν την πόρτα για τη  νομιμοποίηση της ναζιστικής επέλασης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί, ήδη επιχειρείται, σε όλη την Ευρώπη.

Πέραν, όμως, της απερίγραπτης αθλιότητας των κυρίαρχων κομμάτων της Βουλής, υπάρχει και η υποκρισία των υπολοίπων κομμάτων και η γελοία διπροσωπία του ΜΕΡΑ-25, το οποίο, με τη λογική του “ολίγον έγκυος”, θα παραστεί στη Βουλή κατά την ομιλία του Β. Ζελένσκι με ένα βουλευτή, λες και το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος είναι ποσοτικό!

Συγκεκριμένα μιλάω για την υποκρισία του ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει ως ιμπεριαλιστική και επεκτατική την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, λες και ο οκτάχρονος διωγμός και οι οκτάχρονες, τουλάχιστον, σφαγές ρωσόφωνων αλλά και ομογενών ελλήνων δημοκρατών από τις εθνικιστικές και ναζιστικές ορδές της “φυλής” του Στεπάν Μπαντέρα, δήμιου των SS, με την κάλυψη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ ήταν νόμιμες και θεάρεστες. Λες, επίσης, ότι η αδιαμφισβήτητη αθέτηση των Συμφωνιών Μινσκ από το Ουκρανικό καθεστώς υπήρξαν συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο. Λες και ακόμα, ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ και εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων στην Ουκρανία δεν αποτελούσαν άμεση απειλή για την ασφάλεια, ακόμα και την ύπαρξη της ίδιας της Ρωσίας. Και λέμε αυτά τα “ολίγα” για να μην αναφερθούμε σε πολλά άλλα και ιδιαίτερα στο αμερικανονατοϊκό ουκρανικό και ναζιστικό πραξικόπημα του 2014, που κατά παραβίαση του Συντάγματος ανέτρεψε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιανούκοβιτς για να επακολουθήσει η τρομοκρατική νεοναζιστική σφαγή της Οδησσού, όπου σχεδόν 100 συνδικαλιστές κάηκαν ζωντανοί και της οποίας σφαγής οι αποδεδειγμένα ένοχοι τιμώνται ιδιαίτερα σε αυτή την “δημοκρατική” χώρα, προπύργιο του αγώνα του Μπάιντεν ενάντια στον ολοκληρωτισμό.

Βεβαίως το ΚΚΕ, με το όψιμο αντιρωσικό μένος του, θα ήθελε, για να μην χαρακτηρίσει τη Ρωσία ιμπεριαλιστική δύναμη και δύναμη εισβολής, να αποδεχθεί η τελευταία όλα τα παραπάνω και να καταντήσει τελικά, αφού διαμελιστεί, σε ένα αμερικανικό προτεκτοράτο, όπως έχει καταντήσει η ΕΕ και ιδιαίτερα η Ελλάδα εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Και φυσικά το ΚΚΕ δεν θέλει ούτε μπορεί να αντιληφθεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι στην ουσία πόλεμος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που αποβλέπει στην μονοκρατορία τους στον πλανήτη και δεν στοχεύει έτσι, μόνο στον έλεγχο, τον διαμελισμό και την συντριβή της Ρωσίας αλλά και στην ήττα κάθε έθνους, χώρας και λαού που διεκδικεί την στοιχειώδη αυτονομία και ανεξαρτησία του.

Για να επανέλθω τώρα στη Βουλή, αν όσα λέει το ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τις παραβιάσεις κλπ, τότε γιατί “αγανακτεί” και δεν πάει στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή, αν η μαριονέτα των ΗΠΑ, ο Ζελένσκι, αντιστέκεται στους χωρίς αιτία εισβολείς;

Κάτι ανάλογο δεν έκανε και ο δικτάτορας Μεταξάς, κατ’ επιταγή και του Αγγλικού ιμπεριαλισμού, πολεμώντας ενάντια στην εισβολή της Ιταλίας του Μουσολίνι στην Ελλάδα; Τότε ο Ν. Ζαχαριάδης δεν χαρακτήρισε “ιμπεριαλιστικό” τον τότε πόλεμο, αλλά ζήτησε να πολεμήσει ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα της ελληνικής κυβέρνησης και των Άγγλων “κηδεμόνων” της, τους Ιταλούς εισβολείς.

Οι αντιφάσεις, λοιπόν, της στάσης του ΚΚΕ στον πόλεμο της Ουκρανίας, πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και όλων των λαών του κόσμου που αγωνίζονται για την ελευθερία και ανεξαρτησία τους, είναι μεγάλες και ιδιαίτερα κρίσιμες για την πατρίδα μας.

Διότι αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επικρατήσουν άμεσα ή έμμεσα, στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας και βγουν με μεγαλύτερη ισχύ, τότε τα αμερικανονατοϊκά και Δυτικο-ιμπεριαλιστικά δεσμά της χώρας μας θα σφίξουν ακόμα περισσότερο, ενώ ο αγώνας για μια εθνικά ανεξάρτητη, κοινωνικά δίκαιη, παραγωγική και δημοκρατική Ελλάδα θα γίνει πιο δυσχερής.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά ακροβατεί και βλέποντας τους φίλους και τους οπαδούς του να δείχνουν συμπάθεια ή και να τάσσονται υπέρ της Ρωσίας, επιχειρεί να ισορροπήσει και να κάθεται σε δύο βάρκες, ενώ στην ουσία, με την πολιτική ενοχοποίησης της Ρωσίας, δίνει εκ των πραγμάτων άλλοθι στον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της αμερικανονατοϊκού καθεστώτος της Ουκρανίας.

Για την ιλαροτραγική τοποθέτηση του Βελόπουλου, μνημείο γελοιότητας, δεν θα μιλήσω πολύ, διότι ο άνθρωπος είναι τόσο πολιτικός σαλτιμπάγκος ώστε να επιχειρεί να αιτιολογήσει την απουσία του από την ομιλία του Ζελένσκι στη Βουλή, όχι με πολιτικά επιχειρήματα ουσίας αλλά με διαδικαστικά τερτίπια. Έτσι η δικαιολογία που προβάλλει ο Βελόπουλος για την μη παρουσία του στη Βουλη είναι ότι η πρόσκληση που επιδόθηκε Ζελένσκι είναι παράτυπη, αφού αυτή δεν πραγματοποιήθηκε από το Προεδρείο της Βουλής, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της, αλλά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό!!! Αυτό ήταν που ενόχλησε τον εύτηκτο Κ. Βελόπουλο!

Δυστυχώς, αυτή η χώρα δεν διαθέτει εθνική πολιτική ηγεσία αλλά πολιτικούς υπαλλήλους, ενώ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη Βουλή και αναφέρομαι στο ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ, διότι η στάση του Κυρ. Βελόπουλου δεν αντέχει ούτε καν σε κριτική, βρίσκονται, με τον τρόπο του το καθένα, εκτός τόπου και χρόνου και σε ρόλους επί τόσο κρίσιμων θεμάτων που δεν δυσαρεστούν ούτε ενοχλούν τα κέντρα εξουσίας, για να μην πω κάτι χειρότερο.

Άρης Αλεξάνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας