Ζελένσκι: Οι Ρώσοι προελαύνουν παντού-Ουκρανοί στρατηγοί: Το μέτωπο καταρρέει το καλοκαίρι

3495

Η κατάσταση ειδικά στις κατευθύνσεις Chasiv Yar μια πόλη δυτικά του Bakhmut και δυτικά της Avdiivka είναι δραματικά άσχημη για τον Ουκρανικό στρατό.
Το Chasiv Yar θα πέσει σύντομα…
Όμως τα χειρότερα είναι εμπρός.
Ο Zelensky σε δραματικούς τόνους προειδοποιεί την Δύση, βοηθείστε μας οι ρώσοι προελαύνουν παντού.
Οι Ουκρανοί στρατηγοί ξεκαθαρίζουν χωρίς βοήθεια το Καλοκαίρι 2024 θα καταρρεύσει η άμυνα αφού οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση… που θα είναι σε 2 ή 3 μεγάλα μέτωπα ταυτόχρονα.
Οι Ουκρανοί κατάφεραν να διαλύσουν σύστημα S-400 στην Κριμαία αλλά οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν κρίσιμο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα στην περιοχή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στα προάστια Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky της Ουκρανίας
H πραγματικότητα είναι μια… το Καλοκαίρι 2024 η Ουκρανία θα υποστεί μια καταστροφική ήττα…
Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν 2 πυραύλους Tochka-U, 19 πυραύλους Vampire, 5 μικρά μπαλόνια και 20 drones πάνω από τις περιοχές Belgorod, Rostov και Voronezh, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο μέτωπο, δώστε μας όπλα, δώστε μας τα πάντα

Ο Vladimir Zelensky, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνώρισε την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, απαιτώντας από τη Δύση «τα πάντα για να κρατήσει το μέτωπο».
«Τώρα ο ρωσικός στρατός αισθάνεται τη δύναμή του σχεδόν σε οτιδήποτε σχετίζεται με το ένοπλο στοιχείο και χάρη σε αυτό το πλεονέκτημα… μας ασκούν πίεση στο μέτωπο και προχωρούν σταδιακά», τόνισε ο Zelensky
Ο Ουκρανός πρόεδρος απαίτησε όπλα από τους Ευρωπαίους ηγέτες: πυρομαχικά, εξοπλισμό, drones, «τα πάντα για να κρατήσει το μέτωπο».
Επιπλέον, ο Zelensky επέκρινε τις χώρες της ΕΕ λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση των βλημάτων πυροβολικού που είχε υποσχεθεί η ΕΕ στην Ουκρανία.
«Δυστυχώς, δεν έχουμε δει ακόμη τα εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα οποία συζητήσαμε τόσο πολύ», τόνισε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Times τόνιζε ότι η δυσμενής κατάσταση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία αναγκάζει τη Δύση να προετοιμαστεί για μια «καταστροφική ήττα» των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες στερούνται όπλων και πυρομαχικών.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι μεγάλη απειλή για το ΝΑΤΟ, είναι μπλοκ Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden προειδοποίησε ότι η Ρωσία και οι εταίροι της αποτελούν αυξανόμενη απειλή για το ΝΑΤΟ και τόνισε ότι η βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή.
Ο Biden δήλωσε σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal στις 17 Απριλίου ότι η Ρωσία εντείνει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας με πάσης φύσεως υποστήριξη υλικού από την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Ζήτησε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει επειγόντως τη βοήθεια ασφαλείας για την Ουκρανία, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις πυρομαχικών ενώ κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερα εδάφη.
Ο Biden δήλωσε ότι εάν η Ρωσία πετύχει τον στόχο της να υποτάξει την Ουκρανία, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα πλησιάσουν το ΝΑΤΟ.
Ο αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία μπορεί να εμποδίσει τη Ρωσία να πιέσει τους συμμάχους της Αμερικής στο ΝΑΤΟ και να αποτρέψει την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν υποθετικό μελλοντικό συμβατικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Politico: Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προβλέπουν κατάρρευση μετώπου το Καλοκαίρι 2024 – Η καταστροφή πλησιάζει

Ανώτεροι αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πιστεύουν ότι η πρώτη γραμμή θα μπορούσε να καταρρεύσει το καλοκαίρι 2024 εν μέσω έντονης έλλειψης πυρομαχικών, καθώς και υπονόμευσης του ηθικού στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων, γράφει το Politico.
«Αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί… έκανα μια ζοφερή πρόβλεψη ότι η πρώτη γραμμή θα μπορούσε να καταρρεύσει αυτό το καλοκαίρι».
Εξέφρασαν επίσης φόβους ότι το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων υπονομεύεται από την απελπιστική έλλειψη πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το Politico, εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν αλλάξει στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία με τη σημερινή της μορφή δεν θα υπάρχει προσεχώς.
Επίσης το Politico αναφέρει ότι η Δύση πιστεύει υπερβολικά στις κυρώσεις, πιστεύοντας ότι θα αναγκάσουν τη Ρωσία να υποταχθεί αλλά αυτό δεν συμβαίνει.
Επίσης η Δύση τρέφει «ευσεβείς πόθους», ότι οι Ρώσοι θα εναντιωθούν στον Putin. «Αντίθετα, η ρωσική οικονομία παρέμεινε ανθεκτική και ο Putin εδραίωσε την εξουσία του», τονίζει το Politico.

Η Ουκρανία ολισθαίνει προς την καταστροφή λόγω απώλειας ηθικού

Η Ουκρανία ολισθαίνει προς την καταστροφή εν μέσω έλλειψης απαραίτητης υποστήριξης από τη Δύση, ελλείψεων σε πυρομαχικά, απωλειών στο πεδίο της μάχης και πτώσης του ηθικού μεταξύ του ουκρανικού στρατού, τονίζει το Politico.
«Απλώς ρωτήστε έναν Ουκρανό στρατιώτη εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Δύση θα υποστηρίξει το Κίεβο «όσο χρειαστεί», γράφει το Politico.
«Η εικόνα που προέκυψε από δεκάδες συνεντεύξεις με πολιτικούς ηγέτες, στρατιωτικούς και απλούς πολίτες ήταν μια χώρα που ολισθαίνει προς την καταστροφή».
«Το ηθικό των στρατιωτών έχει καταρρεύσει, υπονομεύεται από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς, την έλλειψη σύγχρονων όπλων και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης», σημείωσε το Politico, προσθέτοντας ότι «σε πόλεις εκατοντάδες μίλια από το μέτωπο, πλήθη νεαρών ανδρών» που κατατάχθηκαν στο στρατός κατά τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης έχουν εξαφανιστεί.
Όπως σημείωσε το Politico, οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι που είναι επιλέξιμοι για στράτευση αποφεύγουν αυτή τη στιγμή τη στράτευση και αντ’ αυτού περνούν τις μέρες τους σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ πολλοί έχουν εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα.
Παρ’ όλο που ο Volodymyr Zelensky λέει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μην υποχωρήσει, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι μεγάλες απώλειες είναι αναπόφευκτες το καλοκαίρι 2024 που θα ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση.

Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): Η ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία ήταν εύκολα προβλέψιμη

Η ήττα της Ουκρανίας στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία ήταν εύκολα προβλέψιμη, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Elon Musk απάντησε σε μια ανάρτηση ενός από τους χρήστες, που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ που ανήκει στον επιχειρηματία.
Ο τίτλος του πρώτου άρθρου είναι «Η Ουκρανία κερδίζει – και αλλάζει», ενώ η δεύτερη ιστορία έχει τίτλο «Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα».
Ο χρήστης παρουσίασε μια ανάλυση για το πώς ξεκίνησαν όλα και πώς είναι όλα τώρα»
«Ήταν εύκολο να το προβλέψω, στην πραγματικότητα, το είχα προβλέψει», σχολίασε ο Elon Musk στην ανάρτησή του.
Σε ανάρτηση απάντησης, ο ίδιος χρήστης εξέφρασε τη λύπη του που ο επιχειρηματίας δέχθηκε ανελέητη κριτική στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για μια τόσο ακριβή πρόβλεψη.

Larry Johnson (πρώην CIA): Όλο και περισσότερες χώρες επιλέγουν την Ρωσία ως εναλλακτική απέναντι στις ΗΠΑ

Η Ρωσία γίνεται μια υπερδύναμη που χώρες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν ολοένα και περισσότερο ως εναλλακτική λύση αντί των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να χάνουν την ηγεμονία τους στον κόσμο
Όλο και περισσότερες χώρες προσεγγίζουν τη Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες θεωρούνται ως εναλλακτική λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε ο Larry Johnson.
Κατά τη γνώμη του Larry Johnson, οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να βλάψει τη Ρωσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απλώς την ενισχύουν και την κάνουν ισχυρότερη.

Οι Ρωσικές Δυνάμεις έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky της Ουκρανίας

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα στην περιοχή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στα προάστια Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky της Ουκρανίας.
«Όταν φτάσαμε στο Starokonstantinov προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου, σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη»,
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Starokonstantinov γίνεται συνεχώς στόχος ρωσικών επιδρομών.
Το αεροδρόμιο αυτό θα φιλοξενήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.
Στον χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου υπάρχει αποθήκη βομβών, χώρος εκπαίδευσης, καθώς και εργοστάσια οπλισμένου σκυροδέματος και ασφάλτου, αποθήκες και ηλεκτρικός υποσταθμός.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε και ένα χτύπημα σε ένα προάστιο του Kharkiv τη νύχτα, δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το σχέδιο βοήθειας προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ περιλαμβάνει την παροχή πυραύλων ATACMS.

Το νομοσχέδιο που ετοίμασε η Βουλή των Αντιπροσώπων δίνει εντολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να μεταφέρει τους επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.
«Ο Πρόεδρος θα μεταβιβάσει στρατιωτικά τακτικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς (ATACMS) στην κυβέρνηση της Ουκρανίας για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να αμυνθεί κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να επιτύχει τη νίκη εναντίον της», αναφέρει το κείμενο του εγγράφου.
Προτείνεται να γίνει αυτό μετά την έγκριση του νομοσχεδίου – όσο το δυνατόν συντομότερα.
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν την απόφαση να μεταφέρουν το ATACMS στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2023 αλλά ο σχεδιασμός έχει κολλήσει.

Η ρωσική προέλαση είναι στρατηγικής σημασίας – Έχουν καταλάβει νέα εδάφη έκτασης 360 τετραγωνικά χλμ όσο και το Ντιτρόιτ

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημά τους και προχωρούν αργά αλλά σταθερά σε αρκετούς τομείς του μετώπου.
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περισσότερα από 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα – μια περιοχή στο μέγεθος του Ντιτρόιτ.
Οι ρωσικές προελάσεις θα συνεχιστούν.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ πρέπει να εσωτερικεύσουν την πραγματικότητα ότι η περαιτέρω καθυστέρηση ή η διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας θα οδηγήσει σε δραματικά ρωσικά κέρδη αργότερα το 2024 και το 2025 και, τελικά, στη ρωσική νίκη.

Οι δύο επιλογές των ΗΠΑ

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο δύο πραγματικές επιλογές σήμερα.
Μπορεί να συνεχίσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για να επιτρέψει στην Ουκρανία να σταθεροποιήσει τις γραμμές του μετώπου κοντά στις τρέχουσες τοποθεσίες.
Η άλλη επιλογή μπορεί να αφήσει τους Ρώσους να νικήσουν τον ουκρανικό στρατό που θα κυριαρχήσει σε όλη την Μαύρη Θάλασσα.
Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.
Η ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την άμυνα του ΝΑΤΟ αφού θα θεωρηθεί ήττα του ΝΑΤΟ.
Το μέλλον του ΝΑΤΟ συνδέεται με το μέλλον της Ουκρανίας.
Η καθαρή νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι το μεγάλο στρατιωτικό γεγονός 10ετιών.

Οι ρώσοι περικυκλώνουν το Chasiv Yar

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Chasiv Yar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή στις 17 Απριλίου.
Στις 16 και 17 Απριλίου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν όλη την Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar), ενώ προχώρησαν πιο κοντά στην Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar), και προχώρησε έως και 500 μέτρα σε βάθος σε περιοχές ντάτσα βόρεια του Novyi Microraion (ανατολικό Chasiv Yar).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Chaisv Yar κοντά στην Bohdanivka. κοντά στο Chasiv Yar και το Novyi Microraion. ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanivske. και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται με μικρές ομάδες επίθεσης στην περιοχή Chasiv Yar και χρησιμοποιούν ATV για γρήγορη μεταφορά και εκφόρτωση πεζικού σε περιοχές μάχης.

Προέλαση δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Avdiivka και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή στις 17 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 17 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής νοτιοανατολικά της Ocheretyne (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική Orlivka (δυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα νοτιοανατολικά προάστια του Ocheretyne και εισήλθαν στα βόρεια προάστια του Netaylove (νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_17_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_17_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_17_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_17_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας