Υποκλοπές: Παρέμβαση Ντογιάκου-Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του “Documento”

401

Καλείται σε κατάθεση ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης για να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει

Εντολή για τη διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή δημοσίευμα του «Documento», στο οποίο αναφέρονται ονόματα πολιτικών, υπουργών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων που κατά την εφημερίδα φέρεται να έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο Ισίδωρος Ντογιακος ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών να καλέσει άμεσα τον εκδότη και δημοσιογράφο της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη για να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, στην παραγγελία που διαβιβάζει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα τα οποία θα προτείνει ο δημοσιογράφος,  ή θα προκύψουν από την έρευνα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χθες πως «όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος». «Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία» ανέφερε σχετικά με το δημοσίευμα, στο οποίο γινότα λόγος για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και δημοσιογράφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας