Υπηρεσία πληροφοριών Ρωσίας: “H Πολωνία θέλει να προσαρτήσει την Δυτική Ουκρανία”!

850

Τι είπε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Σεργκέι Ναρίσκιν

Η Πολωνία σχεδιάζει να προσαρτήσει μεγάλο μέρος της δυτικής Ουκρανίας, ως αντάλλαγμα για την στήριξη που παρέχει στο Κίεβο αλλά και για την πρόσφατη πτώση ουκρανικού πυραύλου στο έδαφός της, ισχυρίζεται ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) όπως μεταδίδει το RIA Novosti και η Pravda.

Σύμφωνα με τον Nαρίσκιν, η Βαρσοβία επιταχύνει τις προετοιμασίες για την προσάρτηση των εδαφών της Δυτικής Ουκρανίας σε:

•Lviv,
•Ternopil,
•Ivano-Frankivsk,
•Volyn
•Rivne.

Οι πολωνικές αρχές είναι αποφασισμένες να δράσουν επίμονα, φοβούμενες ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία τον χειμώνα αδιαφορώντας για τα συμφέροντα όχι μόνο των Ουκρανών, αλλά και των Πολωνών, πρόσθεσε ο Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βαρσοβία διέρρευσε νωρίτερα τέτοιες πληροφορίες στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για να δει πώς θα αντιδρούσε ο τοπικός πληθυσμός ο οποίος σε πολλές περιοχές είναι πολωνογενής.

Κάποτε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ουκρανίας ανήκε στο πολωνικό βασίλειο και εν συνεχεία στην Αυστριακή Αυτοκρατορία.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα έδωσε εντολή να προετοιμαστεί μια επίσημη αιτιολόγηση για τις αξιώσεις της Πολωνίας σε όλη τη Δυτική Ουκρανία.

Στην Βαρσοβία, πιστεύουν ότι η Πολωνία αξίζει μια «αποζημίωση» για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, για την παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και για την πυραυλική επίθεση που δέχτηκε η Πολωνία στο έδαφός της από ουκρανικό πύραυλο.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Ναρίσκιν είπε ότι οι πολωνικές αρχές έδειξαν νευρική αντίδραση στην δημοσίευση των σχεδίων τους για τον διαμελισμό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, η Βαρσοβία προσπαθεί να συγκαλύψει την επέκτασή της στα δυτικά της Ουκρανίας.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός του Ναρίσκιν. Το ΝΑΤΟ πολύ δύσκολα θα δέχονταν κάτι τέτοιο γιατί δεν θα υπήρχε επί της ουσίας καμία διαφορά με την ενσωμάτωση των ρωσικών εδαφών που βρίσκονταν στην ουκρανική επικράτεια, στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Πιθανότατα να είναι ο υπόγειος πόθος των Πολωνών αλλά δεν μπορούν να τον εκφράσουν ανοιχτά.

Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από το ποια μορφή θα έχει η Ουκρανία μετά τον πόλεμο και ποια θα είναι η εδαφική της επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας