Β.Ζελένσκι σε κατοίκους του Χάρκοβο-Μην επιστρέψετε-«Δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε»

1137

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι το Χάρκοβο κινδυνεύει να καταληφθεί από τους Ρώσους στο άμεσο μέλλον και κάλεσε τους κατοίκους που είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν την πόλη να μην βιαστούν να επιστρέψουν γιατί «δεν είναι ασφαλές»!

Φυσικά, πρόκειται κυρίως για κατοίκους που θεωρούν τον εαυτό τους Ουκρανό καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού στην δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πολύ είναι ρωσικής συνείδησης.

«Όσον αφορά την επιστροφή των κατοίκων του Χάρκοβο, δεν νομίζω ότι, μέχρι στιγμής, η πόλη είναι τόσο προστατευμένη αυτή την στιγμή, ώστε να μπορώ να συμβουλεύσω τους κατοίκους να επιστρέψουν.

Αυτή είναι μία επιλογή των κατοίκων του Χάρκοβο. Σήμερα, αυτό ισχύει» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όπως είπε, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να προστατεύσουν την πόλη από επιθέσεις, τότε η στρατιωτική ηγεσία και ο ίδιος προσωπικά θα δώσουν το σήμα επιστροφής στους κατοίκους.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το Χάρκοβο εάν δεν καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte.

«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σπρώξουμε τους Ρώσους πίσω σε μεγαλύτερη απόσταση» τόνισε ο Zelensky.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ήττες και υποχώρησαν από βαριά οχυρωμένες τοποθεσίες.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι η οποία περιλαμβάνει και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 2 δισεκατομμυρίων €!

Στην Ολλανδία είναι ήδη εξοργισμένοι οι πολίτες με την εξέλιξη αυτή καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό και θα δοθεί σε μία χώρα η οποία δεν ανήκει καν στο ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας