Β.Κορέα: Έστειλε μπαλόνι πάνω από Ν.Κορέα-«Δεν είναι απειλή»

783

Λίγες ημέρες μετά το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τα αμερικανικά εδάφη, ένα μπαλόνι της Βόρειας Κορέας εθεάθη πάνω από τη Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, ο Στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα βορειοκορεατικό αερόστατο πάνω από το έδαφος της χώρας.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μπαλόνι δεν αποτελεί απειλή για τη Νότια Κορέα.

Το μπαλόνι εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι σε απάντηση έλαβε «μέτρα», τα οποία, ωστόσο, δεν προσδιορίζονται.

Μπαλόνι της Β.Κορέας μπήκε για λίγο στον εναέριο χώρο της Ν.Κορέας

Το αερόστατο εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο και όχι για κατασκοπευτικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο που δεν κατονομάστηκε.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός ύποπτου κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν περαιτέρω οι τόνοι στη σχέση των ΗΠΑ με το Πεκίνο, το οποίο δήλωσε ότι το σκάφος ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ισχυρών ανέμων.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, με τον Βορρά να πραγματοποιεί αριθμό-ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών πέρυσι, και τον Νότο να ενώνεται με τους συμμάχους των ΗΠΑ σε στρατιωτικές επιδείξεις ισχύος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας