Τουρκική ΝΟΤΑΜ-Πρόβα αποκλεισμού των νησιών-Απαγορεύουν μεταξύ Σκύρου-Ψαρών τις επιβατικές πτήσεις!

649
Πρόβα αποκλεισμού των νησιών

Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της Αεροπορίας και του Ναυτικού της από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα εξέδωσε αεροπορική οδηγία (NOTAM) με την οποία «κόβει» το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι  και τις 31 Αυγούστου πραγματοποιώντας αεροπορικές ασκήσεις.

Μέρος της περιοχής επικαλύπτει και  πεδίο βολής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων παρεμποδίζεται τόσο  η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή, όσο και ασκήσεις των ίδιων των  ΕΔ αφού η περιοχή συμπίπτει με πεδίο βολής τους.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας δοκιμή επάκτιας συστοιχίας αντιπλοϊκών πυραύλων ATMACA. Πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και εδάφους-επιφανείας που αναπτύχθηκαν εγχώρια με προφανή στόχο την απόκτηση κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα απάντησε πως η δέσμευση είναι άκυρη, καθώς η Τουρκία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών, ενώ τόνισε πως η δέσμευση περιοχών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παρεμποδίζει επιβατικές πτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας