Δηλώσεις Λαφαζάνη στην ιστοσελίδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ(DPR MFA)

1325

Η ιστοσελίδα του Υπ. Εξωτερικών της Λ.Δ Ντονέτσκ παραθέτει στην ιστοσελίδα της τις ακόλουθες δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη συνέντευξή του στον ρωσικό ιστότοπο RIA Novosti.  

Ο πολιτικός και πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης προτρέπει την Ελλάδα να συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία και να άρει τις κυρώσεις, γιατί « η Ευρώπη έχει πληγεί σκληρά από τις κυρώσεις. Η Ευρώπη αυτοπυροβολήθηκε. 

☝️Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου που προκάλεσαν αυτόν τον πόλεμο.

💬« Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες. Ο πόλεμος ξεκίνησε με το πραξικόπημα του 2014 με τις προσπάθειες του Ποροσένκο και των φίλων του Ναζί, των ταγμάτων «Azov» και «Aidar»… Ήταν ένας πόλεμος κυρίως κατά του ρωσικού πληθυσμού της Ουκρανίας. Το πραξικόπημα έγινε για κλιμάκωση και στη συνέχεια ανοιχτό πόλεμο κατά της Ρωσίας. 

🇷🇺Κατέληξε ότι «οι προσπάθειες της Ρωσίας στοχεύουν στην αποκατάσταση της ειρήνης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης στην περιοχή . Δυστυχώς, το καθεστώς του Κιέβου δεν το θέλει αυτό, ένας νέος δικτάτορας στην Ουκρανία ο Ζελένσκι δεν το θέλει αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν το θέλουν. “

@dpr_mfa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας