Το αποτυχημένο χτύπημα σε στρατιωτικά αεροδρόμια Ρωσίας οδηγεί σε κλιμάκωση πολέμου

1235

Οι επιθέσεις με drones από τις ουκρανικές δυνάμεις στα αεροδρόμια στο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan και στο Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας – δυτικά της Μόσχας – μπορεί να μην επέφερε ουσιώδη πλήγματα στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αλλά θα οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση του πολέμου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin συγκάλεσε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας, προφανώς η ρωσική αεράμυνα, κατέρριψε ορισμένα από τα drones που εξαπέλυσαν οι Ουκρανικές δυνάμεις αλλά δύο βρήκαν στόχο… και αυτό αποδεικνύει ότι τα συστήματα αεράμυνας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν 100% τα drones…
H νέα επίθεση των Ουκρανών που ήταν χτύπημα κατά του γοήτρου της Ρωσίας, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου.
Θυμίζουμε ότι μετά την επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία οι ρωσικές δυνάμεις απάντησαν με μπαράζ βομβαρδισμών που συνολικά κατέστρεψαν το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.
Η νέα επίθεση με drones των Ουκρανών σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια που σκότωσαν 3 συντηρητές και τραυμάτισαν άλλους 4 είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία…

Τι συνέβη με τα Ουκρανικά drones και την επίθεση στα δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια;

Οι εικόνες από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας δείχνουν ίχνη από την πτώση drones κοντά στο βομβαρδιστικό Tu-22M3.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 4.
To ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 υπέστη ζημιές στην ουρά, στα πτερύγια και στον κινητήρα.
Ένα από τα κύρια ζητήματα με αυτό το είδος ζημιάς είναι ότι οι κινητήρες για το Tu-22M3 έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται.
Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για αυτά είναι περιορισμένος.

Η παραγωγή αυτών των κινητήρων τελείωσε επί εποχής Γιέλτσιν.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι συνεχιζόμενες εργασίες του έργου για τη σχεδίαση ενός νέου βομβαρδιστικού μεγάλης εμβέλειας, το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσει το Tu-22M3, έχει μεγάλη σημασία.
Η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες της αεροπορικής βάσης Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας.
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν δείχνουν σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο:
Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί με σοβιετικά UAV στα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan και στο Engels στην περιοχή Saratov σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα ρωσικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τα ουκρανικά UAV καθώς πετούσαν σε χαμηλό ύψος.
Η συντριβή και η έκρηξη των συντριμμιών στα ρωσικά αεροδρόμια προκάλεσαν μικρές ζημιές στην θωράκιση του κύτους σε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά.

Η απάντηση της Ρωσίας…

Ως απάντηση η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους σε αμυντικές εγκαταστάσεις, κόμβους επικοινωνίας, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας.
Συνολικά χτυπήθηκαν 17 καθορισμένοι στόχοι.
Το νέο ρωσικό χτύπημα διέκοψε τη μεταφορά ουκρανικών στρατιωτικών εφεδρειών, ξένων όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στις περιοχές των πολεμικών επιχειρήσεων μέσω των σιδηροδρόμων.
Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kh – 101, Kh-555, Kh-22, Kh-59, Kh-31P και Kalibr στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια 17 αεροπορικών επιδρομών.
Η Ρωσία εκτόξευσε 70 πύραυλους ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης 38 επιθέσεις με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων.

Οι Ουκρανοί απέτυχαν… αλλά η κλιμάκωση έρχεται….

Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή droens ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να χτυπηθούν βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους και υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας.
Ωστόσο η νέα επίθεση των Ουκρανών έδειξε ότι μπορούν να επιτύχουν πλήγματα σε στόχους με εμβέλεια έως 1000 χιλιόμετρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά UAV της σοβιετικής εποχής όπως το Tu-141 (το βεληνεκές του είναι 1000 χιλιόμετρα).
Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στα ανατολικά της Ουκρανίας την άνοιξη του 2014, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών αναγνωρίσεών του.
Στο πλαίσιο αυτό εκσυγχρόνισε τα UAV Tu-141.
Τον Μάρτιο του 2022, αποκαλύφθηκε ένα άλλο ουκρανικό έργο «εκσυγχρονισμού» UAV.
Οι Ουκρανοί τοποθέτησαν μια μη τυπική κεφαλή μεγάλης μάζας στο UAV, έτσι το Tu-141 μετατρέπεται de-facto σε πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας, αλλά χαμηλής ακρίβειας.
Τουλάχιστον ένα UAV Tu-141 χρησιμοποιήθηκε σε ένα αποτυχημένο χτύπημα στο έδαφος της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2022.
Αυτό το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πιθανότατα βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια ειδικών του ΝΑΤΟ.
Επισκόπηση των επιθέσεων ουκρανικών UAV σε ρωσικά
Έτσι, οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη και χρησιμοποιούν μέσα για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Ακόμη και με την περιορισμένη επιτυχία αυτού του χτυπήματος, αυτός ο παράγοντας δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από τη ρωσική ηγεσία.
Ως εκ τούτου, θα απαιτήσει την αύξηση των μέτρων αεράμυνας στη Ρωσία.
Ωστόσο, αυτή η απειλή δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως χωρίς την πλήρη εξάρθρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του καθεστώτος της Ουκρανίας.
2022-12-05T195501Z_106930346_RC27ZX9JKEOD_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-SATELLITE-IMAGES-0003-kOND-U402021616300aZB-600x313IlSole24Ore-Web.JPG
1-3-768x432.jpg

3-2.jpg

2-5.jpg

4-4.jpg

Tupolev-TU-22M31-768x338.jpg

400m.png

engelsaf.png

Τον Νοέμβριο σκοτώθηκαν 8.300 Ουκρανοί στρατιώτες…

Το υπουργείο εθνικής άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Νοέμβριο 2022 ανήλθαν 8.300 στρατιώτες.
Επίσης η Ουκρανία έχασε 5 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα, 149 άρματα μάχης και περισσότερα από 300 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Αμερικανός ναύαρχος: Επικίνδυνη καμπή οι επιθέσεις της Ουκρανίας στην Ρωσία…

«Οι ειδήσεις για σημαντικές επιθέσεις εναντίον δύο ρωσικών αεροπορικών βάσεων είναι μια νέα και επικίνδυνη καμπή στον πόλεμο στην Ουκρανία », αναφέρει ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg.
Η Ουκρανία ρισκάρει κλιμάκωση αλλά δεν έχει τίποτε να χάσει άπαξ και βρίσκεται σε πόλεμο.
«Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να έχουν βαθμονομηθεί για να χρησιμεύουν απλώς ως επίδειξη της ουκρανικής ικανότητας – συνεχίζει ο ναύαρχος.
Στο μέλλον, η Ουκρανία μπορεί να κάνει περισσότερα, αλλά θα πρέπει να προσέξει να χτυπήσει μόνο καθαρά στρατιωτικούς στόχους, διατηρώντας το πλεονέκτημά έναντι της Ρωσίας σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο
Κατά τον πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ «οι δυτικοί υποστηρικτές θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους Ουκρανούς να εξαπολύσουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, ελπίζοντας να μειώσουν τον κίνδυνο μιας περαιτέρω σύγκρουσης με την Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να κατευνάσει τους Ουκρανούς προσφέροντας περισσότερους και καλύτερους πυραύλους εδάφους-αέρος για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους και μπορεί να εξετάσει σοβαρά την προμήθεια μαχητών αεροσκαφών.
Το Κίεβο «έχει κάθε δικαίωμα να αντεπιτεθεί εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας», καταλήγει ο Σταυρίδης, σημειώνοντας ότι «οι επιθέσεις με drone δείχνουν αδυναμία σε ένα φαινομενικά άτρωτο εσωτερικό μέτωπο.

Η Ουκρανία θα λάβει νέα στρατιωτική βοήθεια

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα λάβει περισσότερα άρματα μάχης από το ΝΑΤΟ και επίσης μαχητικά αεροσκάφη.
Παραμένω όμως αισιόδοξος και πιστεύω ότι στο πεδίο της μάχης θα εμφανιστούν τανκς από χώρες του ΝΑΤΟ και όχι μόνο Leopard. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε άρματα μάχης, ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη» ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας