Tablighi Jamaat: Οι εξτρεμιστές που επιχείρησαν να ρίξουν Καζακστάν στο χάος

Οι εξτρεμιστές που επιχείρησαν να ρίξουν

Το Καζακστάν δέχθηκε επίθεση από τους εξτρεμιστές Tablighi Jamaat οι οποίοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο.

Οι αρχές του Καζακστάν ανακάλυψαν ότι η επίθεση στη χώρα δεν υποστηρίζεται από απλούς ενόπλους, αλλά από τρομοκράτες που ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο την Tablighi Jamaat (έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Ρωσία), η οποία συνδέεται στενά με το πασίγνωστο ISIS, την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα και το εξτρεμιστικό κίνημα Ταλιμπάν , το οποίο έχει περίπου 70 εκατομμύρια οπαδούς.

Η επίθεση στο Καζακστάν σχεδιάστηκε προσεκτικά και συντονίστηκε, σύμφωνα με διάφορες πηγές, από το Πακιστάν.

Εδώ βέβαια δημιουργείται ένα ζήτημα. Ταλιμπά σημαίνει Αφγανιστάν.

Αρχίζει να αποκαλύπτεται ο λόγος της αποχώρησης των Αμερικανών και της παράδοσης της χώρας στους εξτρεμιστές Ταλιμπάν, τους οποίους η Δύση τους έχει εντελώς «χαλαρούς» και μόνο λεκτικά, κάποιες φορές τους αποδίδει κάποιους χαρακτηρισμούς, επί της ουσίας για «ξεκάρφωμα» γιατί επί του πρακτέου τους έχουν επιτρέψει πλήρη ελευθερία πρωτοβουλιών.

Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν ήταν πράγματι αρχικά ειρηνικές, ωστόσο, οι τρομοκράτες εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα την κατάσταση και επιτέθηκαν στις θεσμικές αρχές.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές σοβαρές υποθέσεις και πληροφορίες που δόθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και την ηγεσία της χώρας, ότι περίπου 20 χιλιάδες τρομοκράτες μπορέσουν να διεισδύσουν στη χώρα απαρατήρητοι μέσω των συνόρων του Καζακστάν με το γειτονικό Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Καζακστάν έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο, περίπου 10 χιλιάδες ακόμη μαχητές μπορούν να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις και γι΄αυτό διεξάγεται ειδική επιχείρηση σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό και την εξάλειψη των τρομοκρατικών θυλάκων.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Αναλυτές σημειώνουν ότι χάρη στον ρωσικό Στρατό, η κατάληψη αυτής της χώρας της Κεντρικής Ασίας αποτράπηκε, αν και αυτή τη στιγμή οι μαχητές εξακολουθούν να παραμένουν στο έδαφος του Καζακστάν.

Για να γίνει κατανοητή η συμβολή των ρωσικών δυνάμεων οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές που έπρεπε να εκκαθαρίσουν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμάτι, έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά ανώτερες αριθμητικά εχθρικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 800 μαχητές συμμετείχαν στην κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Αλμάτι, ενώ το πρώτο αεροπλάνο με τον ρωσικό στρατό, που έφτασε στο Καζακστάν ως μέρος της βοήθειας του CSTO, αριθμούσε μόνο περίπου εκατό Ρώσους αλεξιπτωτιστές!

Κι όμως οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι αλεξιπτωιστές κέρδισαν κατά κράτος.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, είπε μάλιστα:

« Αυτοί οι ληστές και οι τρομοκράτες είναι καλά εκπαιδευμένοι, καλά οργανωμένοι και ελέγχονται από ένα ειδικό κέντρο. 

Μερικοί από αυτούς δεν μιλούν καζάκικα.

Υπήρξαν τουλάχιστον έξι κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων»

Είναι γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να νικήσουν τις τρομοκρατικές δυνάμεις σε μόλις μία ώρα και να πάρουν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου του Αλμάτι, αποφεύγοντας τις όποιες απώλειες. 

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπόρεσαν όχι μόνο να ανακτήσουν επιτυχώς τον έλεγχο του αεροδρομίου, που κατέλαβαν οι εξτρεμιστές, αλλά και να απελευθερώσει ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα του Αλμάτι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα, οι κύριες δυνάμεις των Ρώσων που έφτασαν στο Καζακστάν έχουν αναπτυχθεί στο Νουρ-Σουλτάν και στο Αλμάτι.

Πηγή: Defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας