Συντριβή αμερικάνικου στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αν.Μεσόγειο με πέντε νεκρούς

2099

Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της πτώσης

Η Αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη (EUCOM) επιβεβαίωσε το απόγευμα της Κυριακής (12/11) ότι σκοτώθηκαν πέντε Αμερικανοί στρατιώτες από το ατύχημα που έλαβε χώρα το Σάββατο στην ανατολική Μεσόγειο. 

Νωρίτερα η EUCOM είχε ανακοινώσει πώς ένας αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ανατολική Μεσόγειο όταν σημειώθηκε ένα αδιευκρίνιστο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα.

«Το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετώπισε ένα ατύχημα και συνετρίβη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι η πτήση αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εχθρικής δραστηριότητας», πρόσθεσε η EUCOM.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τύπο του αεροσκάφους (εάν πρόκειται για αεροσκάφος από βάση εδάφους ή αεροπλανοφόρου), ούτε για τον προορισμό του.

Πάντως ήδη οι φήμες οργιάζουν ότι ήταν μαχητικό τύπου F-35 και γι αυτό η ακόμα μεγαλύτερη μυστικότητα. Ένας τύπος που βρίσκεται στα αεροπλανοφόρα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αν.Μεσογείου, μαζί με τα F-18.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας