Σύμβουλος Β.Πούτιν: Προετοιμαζόμαστε για παγκόσμιο λιμό-Πότε θα ξεσπάσει;

820
Σύμβουλος Β.Πούτιν: Προετοιμαζόμαστε για παγκόσμιο λιμό

Κορυφαίος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προβλέψει έναν «παγκόσμιο λιμό» που θα συμβεί κατά το τέλος του έτους ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων ελλείψεων σιτηρών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν οι «The Moscow Times».

Ο Maksim Oreshkin ισχυρίζεται ότι η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να κατακτήσουν τα αποθέματα σιτηρών της Ουκρανίας πρόκειται να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Μόνο η Ρωσία και η Ουκρανία παράγουν το 30 τοις εκατό της παγκόσμιας προσφοράς σίτου.

Προετοιμαζόμαστε για παγκόσμιο λιμό

«Η Ρωσία είχε λάβει μέτρα για να προετοιμαστεί για μια επισιτιστική κρίση ακόμη και πριν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία», δήλωσε και υπογράμμισε: «Η Ρωσία προετοιμάζεται ενεργά για έναν παγκόσμιο λιμό, ξεκινώντας στα τέλη του περασμένου έτους».

«Είναι σημαντικό σε συνθήκες, για παράδειγμα, ενός παγκόσμιου λιμού που αναμένεται να ξεσπάσει πιο κοντά στο φθινόπωρο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία δεν πρέπει να υποφέρει, αλλά να παράγει πλήρη τροφή», είπε ο Oreshkin.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου κατηγόρησε τον πληθωρισμό που προκλήθηκε από την υπερβολική εκτύπωση του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από το 2020 ως μία από τις αιτίες, αλλά και τις πιο πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης του Μπάιντεν στην Ουκρανία.

«Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθεί να κάνει η Αμερική με την Ουκρανία τώρα είναι να αφαιρέσει τα αποθέματα σιτηρών που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της η Ουκρανία – μία ακόμη ενέργεια που καταδικάζει την Ουκρανία σε σοβαρά ανθρωπιστικά προβλήματα, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα να έχει μεγάλα προβλήματα με πείνα», προειδοποίησε.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, με τις κυρώσεις στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχουν οδηγήσει σε άνοδο των τιμών κατά 60% μέχρι στιγμής φέτος.

Και ο Ν.Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει για πείνα και φτώχεια.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάνει μια προειδοποίηση για το τι πιστεύει ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα στον κόσμο, με τίτλο «Ο κόσμος μετά τις αντιρωσικές κυρώσεις (δεν είναι πρόβλεψη)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας