Στην Ιταλία του τραπεζίτη M.Draghi ατελείωτες ουρές για φαγητό

795
Στην Ιταλία του τραπεζίτη M.Draghi

Ένα  βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει απίστευτες σκηνές από την Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι στέκονται σε σχεδόν ατελείωτες ουρές για να λάβουν φαγητό.

Είναι αυτές οι φωτογραφίες από τη Βενεζουέλα; Όχι, είναι από την γειτονική μας Ιταλία.
Οι μεταρρυθμίσεις του Ιταλού αριστερού πρωθυπουργού Mario Draghi, τις οποίες πανηγύρισαν τα ΜΜΕ, δεν φαίνεται να ωφελούν τους πολίτες.
Τα μέσα ενημέρωσης αρέσκονται να περιγράφουν τον Draghi  ως «ευλογία» ( Neue Zürcher Zeitung ), «εκσυγχρονιστή» ή «Super Mario» ( Frankfurter Allgemeine Zeitung). Ωστόσο, άλλοι επέκριναν έντονα τις κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές του Κ. κεντρικού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Φεβρουάριο του 2021.
Ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει απίστευτες σκηνές από την Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι στέκονται σε σχεδόν ατελείωτες ουρές για να λάβουν φαγητό από έναν διανομέα τροφίμων.
Ο πρωθυπουργός Mario Draghi ηγείται μιας διχασμένης κυβέρνησης και πρόσφατα έπεισε τον εταίρο του στο συνασπισμό Matteo Salvini (Lega) να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις του ιταλικού προγράμματος οικονομικής τόνωσης που εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες και το οποίο μάλλον θα επιτείνει τις τραγικές κοινωνικές καταστάσεις στην Ιταλία.

Το κόμμα Lega του Salvini, ειδικότερα, το οποίο έχει επανειλημμένα επικριθεί για συμμετοχή στον συνασπισμό του Draghi, θα μπορούσε να δεχθεί πίεση από τους ψηφοφόρους του λόγω των εικόνων από το Μιλάνο ενόψει των επόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών στις 28 Μαΐου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας