Η Γερμανία ενέκρινε εκσυγχρονισμό του στρατού με 100 δις!!!-Βέλη από Ζαχάροβα

852
Η Γερμανία ενέκρινε εκσυγχρονισμό

Το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας με 100 δισεκατομμύρια ευρώ έκανε σήμερα η Μπούντεσταγκ, εγκρίνοντας με την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων την τροποποίηση του Βασικού Νόμου για το ειδικό ταμείο της Bundeswehr (ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας).

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 683 βουλευτές με ονομαστική ψηφοφορία, 96 κατά και 20 απείχαν.

Η αποδέσμευση των 100 δισεκ. ευρώ για τον γερμανικό στρατό συνιστά σημαντική στροφή στην πολιτική της Γερμανίας η οποία, τα τελευταία χρόνια, δεν συμμορφωνόταν με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στο ΝΑΤΟ, ένα γεγονός που προκάλεσε την οργή των ΗΠΑ.

Μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου η Γερμανία περιόρισε τον στρατό της, από 500.000 άνδρες το 1990, την εποχή της επανένωσης, σε περίπου 200.000 σήμερα.

Πυρά από Μόσχα με αιχμές για τη ναζιστική περίοδο

Την απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει τον στρατό της επέκρινε σφοδρά η εκπρόσωπος του ρωσικού του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, εκτιμώντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «επαναστρατιωτικοποίηση» που παραπέμπει στη ναζιστική περίοδο (1933-45).

«Το θεωρούμε ως πρόσθετη επιβεβαίωση ότι το Βερολίνο πήρε τον δρόμο μιας νέας επαναστρατιωτικοποίησης. Ξέρουμε καλά πώς θα μπορούσε να τελειώσει αυτό», είπε η Ζαχάροβα.

Η δήλωση αυτή φαίνεται να παραπέμπει στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας από τους Ναζί κατά τη δεκαετία του 1930 και τον επακόλουθο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησε ο Αδόλφος Χίτλερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας