Στα όπλα το ρωσικό Έθνος-Πόλεμος με ΝΑΤΟ από Αρκτική μέχρι Πολωνία

1340

Ιστορική απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας με σφραγίδα Β.Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο Υπουργός Άμυνας, Σ.Σοιγκού και όλη η ανώτερη και ανώτατη ρωσική ηγεσία αποφάσισαν να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο “Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”, μια σύρραξη ευρείας κλίμακας με το ΝΑΤΟ από την Αρκτική μέχρι την Ανατολική Ευρώπη και την Πολωνία.

Το μέγεθος του ρωσικού Στρατού αυξάνεται σε 1,5 εκατομμύριο άτομα και ο αριθμός των συμβασιούχων σε 695.000 με ορίζονται να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. και οι συμβασιούχοι το 1 εκατ σε δύο μόλις χρόνια!

Παράλληλα, με διάταγμα ο Β.Πούτιν δημιουργεί κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης σε 16 επαρχιακά πανεπιστήμια. 

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα νέο Σώμα Στρατού και 17 νέες Μεραρχίες. Η Ρωσία εγκαταλείπει τα BTG και επιστρέφει στους μεγάλους σχηματισμούς δείγμα της επικείμενης μετωπικής αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία θα σχηματίσει ένα νέο Σώμα Στρατού στην Καρελία, δύο νέες Μεραρχίες αεροπορικής επίθεσης, τρεις νέες Μεραρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων στις περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζιε και θα αναβαθμίσει επτά υπάρχουσες Ταξιαρχίες του Βόρειου Στόλου και των Δυτικών, Κεντρικών και Ανατολικών Στρατιωτικών περιοχών σε επτά νέες Μεραρχίες μηχανοκίνητου τυφεκίου ενώ πέντε υπάρχουσες Ταξιαρχίες Πεζοναυτών αναβαθμίζονται σε πέντε Μεραρχίες Πεζοναυτών.

Προετοιμασίες για τον νέο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο!

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν πως πλέον το ρωσικό Έθνος μπήκε στην τελική ευθείας προετοιμασίας για αναμέτρηση με το ΝΑΤΟ.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας έδειξε ότι η ανώτατη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της χώρας γνωρίζει τα προβλήματα του στρατού και σκοπεύει να τον αναδιαρθρώσει ριζικά, εγκαταλείποντας αδικαιολόγητες καινοτομίες.

Η πορεία της επιχείρησης στην Ουκρανία ώθησε τη ρωσική ηγεσία να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος Σεργκέι Σόιγκου.

Το πρώτο προκαταρκτικό συμπέρασμα είναι το εξής: η χώρα μας επιστρέφει στις αρχές της στρατιωτικής οργάνωσης που είναι παραδοσιακές για τη Ρωσική Αυτοκρατορία και τη Σοβιετική Ένωση, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις σύγχρονες πραγματικότητες.

Το μέγεθος είναι σημαντικό

Η πρώτη καινοτομία, η οποία θα είναι κρίσιμη και για τη συνέχιση του πολέμου σε σχέση με την Ουκρανία, και σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ – είναι η απόρριψη της έννοιας του BTG (τάγματα και τακτικές ομάδες) και η επιστροφή στην έννοια των μεγάλων σχηματισμών – Μεραρχιών και Σωμάτων Στρατών. Ναι, ο ρωσικός στρατός επιστρέφει στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Το κύριο μειονέκτημα των υψηλής τεχνολογίας αλλά μικρών BTG ήταν η χαμηλή αντοχή στις απώλειες. Η απώλεια μέρους του πεζικού οδηγεί στην ταχεία υποβάθμιση τέτοιων μονάδων, στην αδυναμία τους να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο πεδίο αλλά ακόμη και να προστατεύσουν τον δικό τους εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας (PVO) και του ηλεκτρονικού πολέμου (REB).

Το πρόβλημα έγινε εμφανές στα μέσα του καλοκαιριού και πολλοί πρότειναν να λυθεί μέσω της μεταρρύθμισης των Ταξιαρχιών: ενίσχυση τους με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε τέτοιους όγκους, ώστε να μπορούν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις από μια σύνθεση πολλών πλήρους ταγμάτων και όχι μόνο από μια ειδικά συγκροτημένη ομάδα κρούσης με τη μορφή BTG.

Ωστόσο, οι δηλώσεις που έγιναν στην ρωσική ηγεσία δείχνουν ότι αποφάσισαν να μην πειραματιστούν με ενδιάμεσες επιλογές, αλλά να επιστρέψουν αμέσως στη τμηματική μορφή που έχει δοκιμαστεί εδώ και αιώνες.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, πέντε Ταξιαρχίες πεζοναυτών και επτά Ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων θα αναδιοργανωθούν σε επίπεδο Μεραρχίας. Εκτός από αυτά, θα δημιουργηθούν δύο αερομεταφερόμενα τμήματα επίθεσης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και τρία τμήματα μηχανοκίνητων τυφεκίων (προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν μονάδες που υπερασπίζονται τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζιε για το σχηματισμό τους), καθώς και ένα Σώμα Στρατού στην Καρελία.

Επιπλέον, η Ρωσία θα δημιουργήσει πέντε Μεραρχίες Πυροβολικού και Ταξιαρχίες πυροβολικού υψηλής ισχύος. Μεραρχίες πυροβολικού σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές.

Λίγοι έχουν δώσει σημασία σε αυτό το σημείο, αλλά η συγκρότηση τμημάτων πυροβολικού σημαίνει ότι η ρωσική διοίκηση θέλει να έχει στη διάθεσή της ένα εργαλείο που να της επιτρέπει να διαλύσει την άμυνα του εχθρού ακόμη και αν δεν έχει αποκτηθεί πλεονέκτημα στον αέρα.

Ταξιαρχίες πυροβολικού υψηλής ισχύος – σχηματισμοί μικρότεροι από μεραρχίες, αλλά οπλισμένοι με τα ισχυρότερα συστήματα πυροβολικού που έχουν ειδικές δυνατότητες να καταστρέψουν τον εχθρό. Αυτά πιθανότατα θα επικεντρωθούν όχι στην καταστροφή οχυρώσεων, αλλά στην καταστροφή των δυτικών συστημάτων MLRS και πυροβολικού.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν σε κάθε Στρατιά συνδυασμένων όπλων και αρμάτων μια Μεραρχία αεροπορίας και μια Ταξιαρχία αεροπορίας στρατού, συμπεριλαμβανομένων από 80 έως 100 ελικοπτέρων  μάχης.

Αυτή η απόφαση αντανακλά την πρόθεση να βελτιωθεί ριζικά η αλληλεπίδραση μεταξύ των αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) και των επίγειων δυνάμεων. Όχι μόνο για την αεροπορική υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων αλλά και για την καταστροφή των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας. Θα είναι βοήθεια προς το πυροβολικό.

Ο Σόιγκου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βελτιώσει ριζικά την επιμελητεία και την ικανότητα του στρατού να επισκευάζει εξοπλισμό. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, τον επόμενο χρόνο θα τεθούν σε λειτουργία τρία επισκευαστικά εργοστάσια και θα ενισχυθούν οι αντίστοιχες μονάδες σε στρατιωτικό επίπεδο.

Αύξηση του μεγέθους του ρωσικού Στρατού

Ο Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών, ειδικός και αναλυτής Konstantin Sivkov σημείωσε ότι η ανάπτυξη ταξιαρχιών σε επίπεδο Μεραρχίας είναι μια πολύ σωστή και έγκαιρη απόφαση.

“Φυσικά η μετάβαση σε μεγαλύτερους σχηματισμούς είναι αδύνατη χωρίς την αύξηση της συνολικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανακοινώθηκε η πρόθεση να ανέλθει ο συνολικός αριθμός του στρατού σε 1,5 εκατομμύριο άτομα και ο αριθμός των συμβασιούχων σε 695.000.

Για να κατανοήσουμε την κλίμακα των ανακοινωθέντων αλλαγών, πρέπει να θυμόμαστε ότι τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση στην Ουκρανία, η συνολική δύναμη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν περίπου 900.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 380.000 συμβασιούχων στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, οι χερσαίες δυνάμεις αντιστοιχούσαν μόνο σε 280 χιλιάδες. Για σύγκριση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκείνη την εποχή αριθμούσαν περίπου 250.000 στρατιώτες.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ριζική ενίσχυση αυτού ακριβώς του τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι κρίσιμο για την επίτευξη της νίκης.

Εάν τα σχέδια που ανακοινώθηκαν υλοποιηθούν, ο αριθμός των συμβασιούχων θα υπερβεί τον συνολικό αριθμό των χερσαίων δυνάμεων με τις οποίες ξεκινήσαμε την εκστρατεία απελευθέρωσης προς το λίκνο του ρωσικού πολιτισμού κατά 2,4 φορές. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ο αριθμός των συμβασιούχων θα πρέπει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο. Σύμφωνα με τον Σόιγκου, θα πρέπει να αντικαταστήσουν αυτούς που επιστρατεύτηκαν ως μέρος της μερικής κινητοποίησης.

Η σχεδιαζόμενη ενίσχυση της αεροπορίας δεν φαίνεται λιγότερο ριζική. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία οκτώ Συνταγμάτων βομβαρδιστικών, ενός συντάγματος μαχητικών, έξι αεροπορικών ταξιαρχιών και αεροπορίας στρατού καθώς και τρεις Διευθύνσεις τμημάτων αεροπορίας” καταλήγει ο ίδιος.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Βλαντιμίρ Γκουντάροφ τόνισε:

“Τα σχέδια, τα οποία εκφράστηκαν από τον Σ.Σοιγκού σε ένα διευρυμένο συμβούλιο, δεν είναι τα καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν βιαστικά για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Τώρα η κουβέντα γίνεται για μια μεγάλη στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ. Φυσικά, πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτόν τον πόλεμο. Και πρώτα απ ‘όλα, η σχεδιαζόμενη αύξηση του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενάμιση εκατομμύριο άτομα συνδέεται με αυτό.

Σύμφωνα με το νόμο «Περί Άμυνας», ο στρατός έχει οριστεί σε 1 εκατομμύριο 150 χιλιάδες στρατιώτες,. Πλέον θα προστεθούν άλλα 350 χιλιάδες άτομα. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι νωρίτερα είχαμε μια ουδέτερη Φινλανδία, μια σχεδόν φιλική χώρα. Τώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ και η επικράτειά της μετατρέπεται δυνητικά σε θέατρο επιχειρήσεων.

Την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φινλανδία, ή μάλλον η χερσόνησος Κόλα, η Καρέλια ήταν κάποτε ένα τέτοιο θέατρο επιχειρήσεων. Και δεν αποκλείεται ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

Επιπλέον, η Πολωνία, ως εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ, είναι εξαιρετικά επιθετική απέναντί ​​μας.

Μια άλλη περιοχή έντασης είναι η Αρκτική.

Γίνεται όλο και περισσότερο θέατρο επιχειρήσεων. Ο αμερικανικός στρατός ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει ενισχυθεί πάρα πολύ στην Αρκτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν και το Πεντάγωνο πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις του εκεί.

Έτσι, τα σχέδια για την αύξηση του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάπτυξη νέων στρατιωτικών μονάδων δεν σχετίζονται άμεσα με την Ουκρανία. Αυτά είναι ήδη σχέδια, τουλάχιστον, για το μέλλον των επόμενων δύο έως τεσσάρων ετών, αφού τα ουκρανικά γεγονότα μπορεί κάλλιστα να εξελιχθούν σε άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούμε μεγαλύτερο στρατό, με μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών. Όσοι λένε ότι δεν θα αντεπεξέλθουμε στο έργο της αύξησης του αριθμού και της ανάπτυξης νέων συστημάτων δεν κατανοούν την κατάσταση…

Το έγγραφο με το οποίο ιδρύονται κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης σε 16 επαρχιακά πανεπιστήμια

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας