Χανιά: Φωτιά ξέσπασε στα Μεγάλα Χωράφια – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

653

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Ήδη έχουν εκκενωθεί σπίτια αλλά και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Η κατάσταση για την ώρα δεν έχει ξεφύγει, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα πρόληψης.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 09:00, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν. Δείτε εικόνες του flashnews.gr, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πιθανό να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας