Σ.Αραβία- Ν.Αφρική-Αίγυπτος κι’άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ!

707

Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η Σενεγάλη, Αλγερία και η Σαουδική Αραβία, καθώς άρχισαν να αποσύρουν τα αποθέματα τους σε χρυσό, από τις ΗΠΑ!

Τέτοια κίνηση γίνεται όταν κάποιος θέλει να εξασφαλίσει το δικό του χρυσό καθώς θεωρεί πως εκεί που βρίσκεται κινδυνεύει, με λίγα λόγια οι χώρες αυτές δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Αυτό σίγουρα εν μέρει οφείλεται στην πρόσφατη απόφαση των Αμερικανών να κατασχέσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, αξίας περίπου 6 με 8 δισεκατομμυρίων $, καθώς από εδώ και στο εξής δημιουργείται έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος αλλά υπάρχει και δεύτερος: Ο χρυσός όπως είναι γνωστό είναι το ασφαλές καταφύγιο όταν αναμένεται μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που θα πλήξει τα χρηματοπιστωτικά συστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία και η Νότια Αφρική και η Αίγυπτος είναι μέλη των BRICS, ενώ η Αλγερία έχει πραγματοποιήσει αίτηση ένταξης στον οργανισμό.

Σε ότι αφορά και τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες, όλες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στα BRICS κάποια στιγμή στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας