Κάλεσμα: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Τετάρτη 1η Μάη στην απεργία και στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

478

Δεν είναι αργία, είναι απεργία: Μαχητική εργατική Πρωτομαγιά

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος η προσυγκέντρωση της ΓΣΕΕ, την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καλεί στην πλατεία Κοραή, ενώ το ΚΚΕ καλεί στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά 2024, παρά τη μεταφορά της αργίας από την κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα. Πολλά σωματεία προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου και καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρό μήνυμα για καλύτερη ποιότητα ζωής, αυξήσεις στους μισθούς,συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενίσχυση των συνδικάτων και αντιμετώπιση της ακρίβειας που «ροκανίζει» τους μισθούς.

Η ΓΣΕΕ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως και στα συλλαλητήρια των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%, επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο, κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία, ξεπάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016-2017, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, είναι τα κυριότερα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ.

Eurokinissi

Σε προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια και στα Χαυτεία καλούν στις 11 π.μ. πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Δεμένα θα παραμείνουν τα επιβατικά και εμπορικά πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι στα λιμάνια. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τονίζει ότι οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, τραμ και τρένα. Με απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία, καθώς και τα τρόλεϊ. Οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 09:30 ως τις 16:30 και το Τραμ από τις 09:00 ως τις 21:00. Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά μεταξύ 09:30 – 16:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας