Schaeuble (Γερμανία): Με στεναχωρεί που οι πολίτες δεν εμβολιάζονται

380
Schaeuble (Γερμανία): Με στεναχωρεί
Με τέτοιες δηλώσεις ο Σόιμπλε μάλλον ενισχύει το κίνημα για μη εμβολισμό στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Bundestag Wolfgang Schaeuble θεωρεί σκόπιμο ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει από την πανδημία του Covid 19 να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπέρ της επιτάχυνσης των εμβολιασμών τάσσονται γερμανοί πολιτικοί.
Ο πρόεδρος της Bundestag Wolfgang Schaeuble είναι «εξαιρετικά λυπημένος», ενώ ο επικεφαλής της CSU Söder είναι ενοχλημένος.
Και οι δύο διαμαρτύρονται για το μειωμένο ποσοστό εμβολιασμένων στην Γερμανία και κάνουν προτάσεις για να το αντιμετωπίσουν.
Ο Πρόεδρος της Bundestag Wolfgang Schaeuble θεωρεί σκόπιμο ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει από την πανδημία του Covid 19 να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Έχει αποδειχθεί ότι μετά την ανάρρωση ή μετά από έναν πλήρη εμβολιασμό, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται σημαντικά, δήλωσε ο Schaeuble στην “Neue Osnabrücker Zeitung”.
Επομένως, δεν θα είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε μόνιμα αυτές τις ομάδες σε όλους τους περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν για τα μη εμβολιασμένα άτομα δήλωσε ο πολιτικός του CDU.
Δεν βλέπει επίσης συνταγματικά προβλήματα για μια τόσο διαφορετική μεταχείριση.
«Δεν μπορώ να καταλάβω την επιβράδυνση της εμβολιαστικής προσπάθειας με στεναχωρεί εξαιρετικά», είπε ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Wolfgang Schaeuble.
Στην αρχή του έτους, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να περιμένουν ανυπομονούσαν να εμβολιαστούν.
«Και τώρα οι οικογενειακοί γιατροί είναι απελπισμένοι επειδή έχουν μείνει πολλές δόσεις αχρησιμοποίητες»
Προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, ο Schaeuble ελπίζει επίσης σε κοινωνική πίεση.
Κάθε άτομο πρέπει να ασχολείται με το ζήτημα των συνεπειών που θα έχει η άρνηση εμβολιασμού για τους συνανθρώπους του. Ταυτόχρονα, χρειάζονται περισσότερα κίνητρα στους ανθρώπους για να εμβολιαστούν.
Κάθε δημιουργική ιδέα για το πώς μπορούν να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτη, τόνισε ο Schaeuble.

Προβληματισμός και στην Βαυαρία

Ο Markus Söder παραπονιέται ότι η εμβολιαστική προσπάθεια στην Βαυαρία έχει ανακρούσει πρύμναν.
Ο Καγκελάριος της Βαυαρίας Markus Söder μίλησε επίσης για τους εμβολιασμούς κατά του Covid 19.
Η πρόοδος είναι μόνο αργή.
Υπάρχουν πολλά εμβόλια τα οποία θα λήξουν σε 80 έως 90 ημέρες.
Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα πρέπει να έχουν τη μέγιστη ελευθερία – στο πλαίσιο του Γερμανικού Συντάγματος – και να καθοριστούν κίνητρα για εμβολιασμό.
Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι για τα tests και για εξετάσεις, δήλωσε ο Söder στο πρόγραμμα ZDF “Markus Lanz”.
Δεν πρόκειται για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την πίσω πόρτα, αλλά για προσωπική ευθύνη.
«Όποιος απολύτως δεν θέλει να εμβολιαστεί και το σέβομαι, τότε πρέπει επίσης να αναλάβει τις συνέπειες και την ευθύνη γι ‘αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής του CSU.

Στη Γερμανία, σχεδόν 42 εκατομμύρια άνθρωποι – οριακά πάνω από το μισό του πληθυσμού – είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, ο ρυθμός εμβολιασμού μειώνεται καθημερινά για εβδομάδες.
Σε μια έρευνα του ινστιτούτου έρευνας γνώμης Civey για το Spiegel, μια μικρή πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, το 52% των Γερμανών είναι υπέρ και το 43% είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

H Γερμανία σχεδιάζει να επιβάλλει υποχρεωτικά tests για τους τουρίστες.
Ο Δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller δήλωσε στο δίκτυο Germany RND:
Τα tests είναι το κεντρικό δομικό στοιχείο για τον περιορισμό του ποσοστού μόλυνσης στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ο καγκελάριος της Σαξονίας τόνισε επίσης ότι ήταν γνωστό από πέρυσι ότι όσοι επέστρεψαν από ταξίδια συνέβαλαν πολύ στην αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων.
Ένας νέο αυστηρό lockdown θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, δήλωσε ο Καγκελάριος της Ρηνανίας Malu Dreyer (SPD).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας