”Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος”-Συλλαλητήριο Ποντίων για πρώτη κατοικία

417

”Πέντε οσπίτια έχτισα κι ασ’όλα ξεσπίτουμαι- Πρόσφυγας είμ’ασο κουνί μ’, Θε μ’ θα παλαλούμαι.-Πατρίδα μ αραεύω σε αμόν καταραμένος…Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος!

”Ελάτε στην Ελλάδα και θα έχετε σπίτι και δουλειά”, υπόσχονταν οι επίσημοι φορείς της Πολιτείας.

Και χωρίς δεύτερη σκέψη, ήρθαμε! Αφήσαμε τα σπίτια μας και τις δουλειές μας, παρατήσαμε σπουδές, αφήσαμε πίσω τις ευκαιρίες για ανέλιξη, αφήσαμε πίσω τις αναμνήσεις μας και ήρθαμε στην μητέρα- Ελλάδα, ορμώμενοι, από την απέραντη αγάπη μας για αυτή.

Και τελικά…;

Τριάντα χρόνια μετά η ίδια ελληνική Πολιτεία, μας πετάει έξω από τα σπίτια μας! Γιατί; Που είναι οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε όλους εμάς; Είναι δύσκολο κανείς να αντιληφθεί πως η ανεργία και η οικονομική κρίση, από το 2011 και μετά, μας γονάτισε; Πως ακριβώς περιμένουν να πληρώsουμε τα δάνεια, όταν ο μισθός είναι στα ”τάρταρα”… Και δεν είπαμε ποτέ, πως δεν θα πληρώσουμε, ζητήσαμε ευνοικές ρυθμίσεις, ζητήσαμε μια βοήθεια από το Κράτος, σε δάνεια που χορηγήθηκαν μέσω ειδικών προγραμμάτων για παλιννοστούντες και με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο…ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!

Πανελλήνια Συγκέντρωση – συλλαλητήριο για τα δάνεια των παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής

Μέσω της ομάδας ”Σημείο Στήριξης”, οργανώθηκε ένα Πανελλήνιο Συλλαλητήριο, την Κυριακή. Πλήθος κόσμου, σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, και με συνθήματα, «Όχι στην οικονομική γενοκτονία», «Όχι στην εξαθλίωση», «Όχι στα κόκκινα δάνεια», «Ναι στην προστασία πρώτης κατοικίας», έστειλαν το μήνυμα μας τους στην Κυβέρνηση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ο κόσμος είναι σε αγανάκτηση», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού «Σημείο Στήριξης» και ένας εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου, Παντελής Ελευθεριάδης, στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Δαβάκη. 

Όπως αναφέρουν οι Πόντιοι ομογενείς το κράτος δεν τους βοηθά πλέον οικονομικά ως παλιννοστούντες, ενώ φαίνεται να τους «βάζει το μαχαίρι στον λαιμό», στέλνοντάς τους ειδοποιητήρια πλειστηριασμών, μέσω των οποίων τους αναγκάζει να καταβάλουν μεγάλο ποσά προκειμένου να αποφύγουν την έξωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας