Σ.Λαβρόφ: «Δεν υπάρχει νόημα να διατηρούμε πρεσβείες στην Δύση»!

1074

Διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με ΝΑΤΟ-ΕΕ;

Η «σταγόνα» που «ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις Ν.Δένδια στο Κίεβο περί δίκης του Β.Πούτιν από το Διεθνές Δικαστήριο

Η Μόσχα εκκενώνει τις πρεσβείες της στην Δύση:  Αφορμή φαίνεται πως ήταν οι δηλώσεις το Έλληνα ΥΠΕΞ χθες στο Κίεβο όπου απείλησε τον Ρώσο Πρόεδρο με δίκη και καταδίκη από το Διεθνές Δικαστήριο όσο κι αν ο Έλληνας αξιωματούχος θεωρείται «ήσσονος σημασίας» στο διεθνές διπλωματικό περιβάλλον  και η Ελλάδα δεν αποτελεί παρά μια παρωνυχίδα του δυτικού συστήματος ασφαλείας η Μόσχα φαίνεται ότι το χρησιμοποιεί ως αφορμή για συνολικό «μπλοκάρισμα» των διπλωματικών σχέσεών της με τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ δήλωσε χθες ότι «Δεν υπάρχει νόημα να διατηρούμε πρεσβείες στην Δύση» αυτό σημαίνει  κλείσιμο πρεσβειών ή μετατροπή τους σε απλά γραφεία αντιπροσώπευσης.

Θα δώσουν έμφαση στις χώρες που συνεργάζονται μαζί τους, σε Ασία και Αφρική.

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις τις έκανε μετά τις δηλώσεις Ν.Δένδια περί «δίκης και καταδίκης του Β.Πούτιν».

«Δεν υπάρχει κανένα νόημα και καμία διάθεση, ασφαλώς, να διατηρηθεί η ίδια παρουσία σε δυτικές χώρες», είπε ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους πτυχιούχους που προσλήφθηκαν πρόσφατα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονται εκεί «σε συνθήκες που δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ανθρώπινες, τους δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, προχωρώντας συνεχώς σε απειλές», τόνισε ο Λαβρόφ.

«Τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους άλλους να μας αγαπήσουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, φυσικά θα μεταθέσουμε το κέντρο βάρους σε εκείνες τις χώρες που είναι έτοιμες να εργαστούν επί ίσοις όροις και να συνεργαστούν μαζί μας σε αμοιβαία επωφελή βάση», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα, είχε προειδοποιήσει για διακοπή διπλωματικών σχέσεων από τον Αύγουστο.

«Θα πρέπει να ξέρουν: είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης. Και αν η Ουάσιγκτον επιλέξει να σταματήσει οποιεσδήποτε επαφές με τη Μόσχα, θα το ξεπεράσουμε», είπε τότε η Ζαχάροβα.

Αυτό θα έχει τρομακτικές συνέπειες γιατί την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων στην Ιστορία την ακολουθεί ο… πόλεμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας