Ρώσοι πήραν Σινκόφκα, προελαύνουν στο ΒΑ Χάρκοβο-Ρωσικές πηγές: “Θα εξαλειφθούν 7.000-Ουκρανοί

1348

7.000 Oυκρανοί στρατιώτες θα είναι η πρώτη ομάδα που θα εξαλειφθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ρώσων αναλυτών καθώς οι ρωσικές Στρατιές προελαύνουν σε έναν ακόμη τομέα του μετώπου, στο βορειοανατολικό Χάρκοβο.

Ο οικισμός Σινκόφκα που αποτελούσε την τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών εκκαθαρίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις με συνέπεια να απομένει μόνο ο οικισμός Πετροπαβλόφκα πριν την είσοδο των Ρώσων στην πόλη του Κουπιάνσκ.

Δεν είναι όμως αυτός ο πρωταρχικός στόχος αλλά η εκκαθάριση μιας τεράστιας έκτασης ανατολικά του ποταμού Oskol.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ τα, ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν σήμερα  10 επιθέσεις στις περιοχές Σινκόφκα (Sinkovka) και Πετροπαβλόφκα (Petropavlovka) της περιοχής Χάρκοβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε νέα έκθεση ότι κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις δυνάμεων και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές  Peschanoe, Berestovoe και Nevskoe.

Βίντεο: Eπιδρομή δυνάμεων της 1ης Στρατιάς Αρμάτων στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Κουπιάνσκ. Η επίθεση υποστηρίχθηκε από πολλά άρματα μάχης και drones

Τα ρωσικά στρατεύματα επιπεδοποίησαν το μέτωπο βόρεια του Κουπιάνσκ

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επιπεδοποιήσει τη γραμμή του μετώπου βόρεια αυτής της πόλης Κουπιάνσκ.

Επί του παρόντος, η πρώτη γραμμή εκτείνεται από την όχθη του ποταμού Oskol στα δυτικά (στην απέναντι όχθη είναι το χωριό Kalinovo) μέσω του χωριού Σινκόφκα σε νοτιοανατολική κατεύθυνση – στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κουπιάνσκ με την περιοχή Belgorod της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατήσουν την ακτογραμμή κοντά στον ποταμό Oskol, στην ανατολική όχθη. Ωστόσο, με την έναρξη του κρύου καιρού, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έδιωξαν τον ουκρανικό Στρατό προς τη δεξιά όχθη του Oskol και αύξησαν επίσης την ένταση της κατάληψης οχυρών σημείων στην περιοχή του χωριού Σινκόφκα.

Ο ουκρανικός Στρατός κάνει λόγο για αύξηση της έντασης των επιθέσεων από τους Ρώσους προς την κατεύθυνση Liman Pervy – Sinkovka. Το ρωσικό πυροβολικό βάλλει διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, γεγονός που τις αναγκάζει υποχωρούν καθημερινά για να «κρατήσουν» θέσεις πιο κοντά στα όρια της πόλης του Κουπιάνσκ.

Προσπαθώντας να αποσπάσουν την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ, στην περιοχή του δάσους Serebryansky. Εκεί, ο ουκρανικός Στρατός, ο οποίος έριξε πολλές μονάδες στη μάχη ταυτόχρονα, κατάφερε να προχωρήσει, αλλά αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τα ρωσικά στρατεύματα να επιπεδοποιήσουν το μέτωπο στις βόρειες προσεγγίσεις στο Κουπιάνσκ , το οποίο είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης στα ανατολικά της περιοχής του Χάρκοβο.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν συνοριοφύλακες και εφέδρους στο Κουπιάνσκ – Νέα γραμμή άμυνας στην Πετροπαβλόφκα

Επί του παρόντος, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την άμυνά τους μεταφέροντας εφεδρείες και κατασκευάζοντας νέες οχυρώσεις σε Κουπιάνσκ και Πετροπαβλόφκα.

Στην Πετροπαβλόφκα βρίσκεται η 41η χωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με αξιωματικούς , είναι πιθανό η επόμενη γραμμή άμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να κατασκευασθεί στην Πετροπαβλόβκα αφού τα ρωσικά στρατεύματα διαπεράσουν τη γραμμή Σίνκοφκα-Ζαγκορούικοφκα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μεταφορά πρόσθετων εφεδρειών του ουκρανικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση. Δεδομένου ότι τα πράγματα είναι προβληματικά στο Κίεβο και δεν υπάρχουν νέες εφεδρείες, πρέπει να μεταφερθούν ενισχύσεις από άλλους τομείς του μετώπου.

Για παράδειγμα, κινητοποιημένοι πολίτες που ήταν μέρος του 3ου τάγματος της 43ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας μεταφέρθηκαν στο δάσος κοντά στη Masyutovka. Στον χάρτη, στο τέλος του κειμένου, βρίσκεται το σημείο μεταφοράς τους στην περιοχή του χωριού.  Οι κατευθύνσεις δράσης των ρωσικών στρατευμάτων είναι με κόκκινο χρώμα, οι ουκρανικές είναι με μπλε.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έπρεπε να απομακρυνθεί από τον τομέα Svatovsky του μετώπου και να στείλει μονάδες του 108ου ξεχωριστού τάγματος ορεινής επίθεσης της 10ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης στις δασικές ζώνες βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και στην περιοχή Σινκόφκα.

Δηλαδή, κατανοώντας τη σημασία του Κουπιάνσκ ως κόμβου υλικοτεχνικής υποστήριξης, η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγκάστηκε να αποδυναμώσει την άμυνα προς μια άλλη σημαντική κατεύθυνση.

Η μεταφορά ενός τάγματος της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας της Ουκρανίας στο Κουπιάνσκ δείχνει επίσης προβλήματα με τη στρατολόγηση ενεργών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Δηλαδή, πρόκειται να ρίξουν στη μάχη τους συνοριοφύλακες λόγω έλλειψης άλλων εφεδρειών. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι δραστηριότητες κινητοποίησης στην περιοχή του Χάρκοβο.

7.000 Ουκρανοί στρατιώτες, η πρώτη ομάδα που θα εξαλειφθεί

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου στη σημερινή ανασκόπηση αναφέρει ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει στην περιοχή Σινκόφκα και ελέγχουν ήδη περίπου το ήμισυ της επικράτειας του οικισμού.

Ο ουκρανικός Στρατός αναγκάζεται να υποχωρήσει στις πίσω θέσεις, γεγονός που φέρνει τις ρωσικές δυνάμεις πιο κοντά στα όρια της πόλης του διοικητικού κέντρου της περιοχής Κουπιάνσκ.

Εκτός από τη δύσκολη κατάσταση στα μέτωπα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη πυρομαχικών που προμηθεύονταν από τη Δύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ματαίωσε το σχέδιο αποστολής στο Κίεβο 1 εκατ. βλημάτων διαμετρήματος ΝΑΤΟ μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, παραδίδοντας μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας που είχε υποσχεθεί.

Οι ειδικοί προβλέπουν ήδη ότι χωρίς να λάβει μεγάλη στρατιωτική-οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγγύς μέλλον,  θα καταδικαστεί η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που συνεχίζει να διατηρεί θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol κοντά στο Κουπιάνσκ.

Χωρίς υποστήριξη πυροβολικού και οπλισμού από την άλλη πλευρά, η ομάδα αυτή κινδυνεύει να αποκοπεί εντελώς. Ο κατά προσέγγιση αριθμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ είναι 7.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κινητοποιήθηκαν σχετικά πρόσφατα.

Πρώτα απ ‘όλα, στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί αναγκάζονται να υποχωρήσουν βιαστικά σε κακώς προετοιμασμένες θέσεις πιο κοντά στο Oskol και τα όρια της πόλης.

Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σαφώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ενισχύσει την άμυνα σε αυτήν την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να μεταφερθούν εφεδρείες ακόμη και από την κατεύθυνση Ζαπορίζια προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ, όπου στην περιοχή Αβντίφκα η κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χειροτερεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας