Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά χτύπησαν με cruise τη δυτική και νότια Ουκρανία

1680

Tu-95 χτύπησαν Ζαπορίζια και Λβιβ

Η Ουκρανία υπέστη μία πολύ μεγάλης κλίμακας συνδυασμένη επίθεση σε ενεργειακές υποδομές κατά τη διάρκεια της νύχτας της 21ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα  να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό και κτίρια σε Ζαπορίζια και Λβιβ, όπως ανακοίνωσε η κρατική ενεργειακή εταιρεία Ukrenergo. 

Η ρωσική στρατηγική της συνεχούς πίεσης στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η οποία ήδη έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στο καθεστώς το Κιέβου, φαίνεται πως συνεχίζεται προς τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.

Σε πόλεις όπως το Λβιβ, οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ήταν μέχρι στιγμής αρκετά πιο σπάνιες, καθώς η ρωσική Αεροπορία είχε επικεντρωθεί στις αποστολές υποστήριξης των μετώπων στο Ντονμπάς και τη Ζαπορίζια.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει πλέον επαρκής δυνατότητα για τους Ρώσους να επεκτείνουν τα πλήγματά τους στις δυτικές περιοχές του ουκρανικού εδάφους, τόσο σε αεροσκάφη, όσο και πυραύλους πλεύσης.

 

Το βράδυ της 21ης Ιουνίου, η ρωσική Αεροπορία Μεγάλης Εμβέλειας ανέφερε την απογείωση τεσσάρων στρατηγικών βομβαρδιστικών TU-95MS από το αεροδρόμιο Olenya στη Ρωσία. 

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση με πάνω απο 20 πυραύλους Kh-101 σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές στην επαρχία Λβιβ και στη Ζαπορίζια, προκαλώντας ολοκληρωτικές καταστροφές εξοπλισμού στα σημεία που έπληξαν.

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη GERAN και αεροσκάφη Su-34, τα οποία έπληξαν ταυτόχρονα και άλλες περιοχές, όπως η Ιβάνο-Φρανκίβσκ, όπου καταστράφηκαν κτίρια στρατιωτικών εγκαταστάσεων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας