Ρωσία: «Συντριπτικά πλήγματα σε 7-Ουκρανικές Ταξιαρχίες-Ετοίμαζαν επίθεση σε Ντονμπάς-Χερσώνα»

1150

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του πριν λίγο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πυραυλικές προσβολές κατά ουκρανικών σχηματισμών συνολικής μαχητικής δύναμης 7.800 ατόμων προσωπικού, αποτρέποντας μείζονα ουκρανική επίθεση, «εν τη γενέσει της».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε πως «οι ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσβολές κατά 7 ουκρανικών Ταξιαρχιών στην ανατολική (Ντονμπάς) και νότια Ουκρανία (Χερσώνα) επιτυγχάνοντας την εξουδετέρωση εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών και δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων».  

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος: «Οι πυραυλικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την  παρεμπόδιση μετακίνησης ουκρανικών στρατευμάτων, την  προσβολή του στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταματήσει πλήρως  την προώθησή τους αλλά και τις μετακινήσεις ενισχύσεων, από τις εφεδρικές δυνάμεις στα δυτικά της χώρας

Στο Κουπιάνσκ ρωσικές επιθέσεις πυροβολικού είχαν ως αποτέλεσμα την προσβολή της 14ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας  του  ουκρανικού Στρατού κοντά στην Πετροπάβλικα και της 92ης Ταξιαρχίας, στην ίδια περιοχή.

Έως 60 Ουκρανοί στρατιώτες  σκοτώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν 3 ΤΟΜΑ και τέσσερα οχήματα.

Σε άλλη επίθεση κατά τη 110ης Ταξιαρχίας  Εδαφικής Άμυνας πλησίον της  Δημοκρατίας του Ντόνετσκ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 40 Ουκρανών στρατιωτών,. 4 ΤΟΜΑ και 5 οχημάτων φορέων όλμων.

Σε επίθεση κατά της 25ης Α/Μ ουκρανικής Ταξιαρχίας και της 60ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην περιοχή του Ντόνετσκ ο εχθρός έχασε έως 50 Ουκρανούς στρατιώτες, τρία ΤΟΜΠ και τέσσερα άλλα οχήματα.

Στο νότιο τομέα και στις περιοχές δράσης της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 108ης Ταξιαρχίας Εδαφικής άμυνας του ουκρανικού Στρατού είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση 70 Ουκρανών στρατιωτών, 5 ΤΟΜΑ και 6 άλλων οχημάτων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας