Ρωσία προειδοποιεί ΗΠΑ: Η στρατιωτική κινητικότητα στη Νορβηγία θα αποβεί καταστροφική

1373
«Ξένες στρατιωτικές βάσεις εμφανίζονται πράγματι στη Νορβηγία σε μόνιμη βάση», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Η Ρωσία αντιλαμβάνεται τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Νορβηγίας κοντά στα σύνορά της ως πορεία κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ξένες στρατιωτικές βάσεις εμφανίζονται πράγματι στη Νορβηγία σε μόνιμη βάση.
Οι αντίστοιχες υποδομές έχει εκσυγχρονιστεί, αγοράζεται σύγχρονος εξοπλισμός και το Όσλο είναι πλέον μεταξύ των πιο ενεργών υποστηρικτών της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική», είπε.
«Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο ως σκόπιμη επιδίωξη του Όσλο για μια καταστροφική πορεία προς την κλιμάκωση της έντασης στην ευρωαρκτική περιοχή και την πλήρη διάλυση των ρωσο-νορβηγικών σχέσεων», πρόσθεσε.
Η Zakharοva πρόσθεσε ότι αυτή δεν είναι επιλογή της Μόσχας.
«Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε ειλικρινή και αμοιβαία σεβασμό διάλογο, αλλά κάθε εχθρική ενέργεια θα ακολουθείται από έγκαιρη και επαρκή απάντηση», τόνισε.

Το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη από τον περασμένο Φεβρουάριο υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επίθεσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά των συμμάχων της Ρωσίας, όπως είναι η Λευκορωσία.
«Στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, όπως και στα κράτη της Βαλτικής, αναπτύσσονται στρατιωτικοί σχηματισμοί που δεν ανήκουν στις περιφερειακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Δημιουργούνται νέα πολυεθνικά τακτικά τάγματα στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία και στη Σλοβακία.
Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές από τον Φεβρουάριο του 2022 και εκτιμάται πως διαθέτουν πάνω από 30.000 στρατιώτες.
Εκτιμάται πως στο εγγύς μέλλον θα είναι ακόμα περισσότεροι» υπογράμμισε ο Shoigu.

Πιθανή μια επίθεση στο ΝΑΤΟ στη Λευκορωσία

Μάλιστα ο Shoigu υποστήριξε πως η αύξηση της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επίθεση κατά των συμμάχων της Ρωσίας, όπως είναι για παράδειγμα η Λευκορωσία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως απόλυτη προτεραιότητα για τη Ρωσία είναι η διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της Λευκορωσίας.
Για αυτό το λόγο ο Shoigu υπογράμμισε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πραγματοποιούν τακτικές κοινές ασκήσεις και έχουν κοινό σχεδιασμό.

Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει

Όπως είπε ο Shoigu η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει την οικονομική και στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας προκειμένου να της στερήσει την ευκαιρία να διαμορφώνει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
«Ο κύριος στόχος των καταστροφικών προσπαθειών της Δύσης είναι φυσικά η Ρωσία.
Η καταστροφή της οικονομίας της και του στρατιωτικού δυναμικού της αποσκοπεί στο να μας στερήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος κατηγόρησε τα δυτικά κράτη ότι ενθαρρύνουν την κλιμάκωση των συγκρούσεων με το να προμηθεύουν με όπλα και εξοπλισμό το Κίεβο, με το να του παρέχουν πληροφορίες αλλά και με το να στέλνουν στρατιωτικούς συμβούλους και μισθοφόρους.

Αδιαφορούν για τον πυρηνικό εκβιασμό της Ουκρανίας

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός εξαπέλυσε πυρά σε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι αδιαφορούν προκλητικά για τον πυρηνικό εκβιασμό της Ουκρανίας.
«Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες αγνοούν επιδεικτικά τα στοιχεία πυρηνικού εκβιασμού από τις ουκρανικές αρχές, όπως για παράδειγμα τις προκλήσεις σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia» υποστήριξε ο Shoigu μιλώντας σε συνεδρίαση του κοινού συμβουλίου Ρωσίας – Λευκορωσίας.

Θέλουν πυρηνικά στο έδαφος τους

Όπως είπε ο Shoigu, η Ρωσία γνωρίζει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να δημιουργήσει μια «βρώμικη» πυρηνική βόμβα καθώς και τις προθέσεις της να αναπτύξει πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της.
«Γνωρίζουμε για τις προσπάθειες του Κιέβου να δημιουργήσει μια «βρώμικη» πυρηνική βόμβα, καθώς και για την ετοιμότητά του να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφός του.
Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κάλεσε τις δυτικές χώρες να ξεκινήσουν προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας