Μ.Ζαχάροβα για Οδησσό:«Τα αποκαθηλωμένα μνημεία θα μπούν ξανά στη θέση τους»

3334

Την διαγραφή της ιστορίας των Ουκρανών σχολιάζει Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή το γκρέμισμα και την αποκαθήλωση παλιών ρωσικών μνημείων από ιστορικές πόλεις όπως η Οδησσός μόλις μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του Β.Γερασίμοβ ως γενικού αρχηγού για ολόκληρη την Ουκρανία δίνοντας έτσι σύσσωμη η ρωσική ηγεσία το σύνθημα της κλιμάκωσης και της γενικής ίσως αντεπίθεσης.

Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση της βρετανικής MI6 για επικείμενη μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με την νότια Ουκρανία να αποτελεί προφανώς ο πρώτος στόχος.

Άλλωστε η έξοδος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας δείχνει ότι όλοι πλέον οι ρωσικοί πόροι είναι διαθέσιμοι για επίτευξη του στόχου.

Την ίδια στιγμή οι μανιώδεις εντολές του ουκρανικού επιτελείου για συνεχείς αντεπιθέσεις στο μέτωπο των Σολεντάρ και Μπακχμούτ ουσιαστικά έχει οδηγήσει σε αφανισμό τεράστιο αριθμό επαγγελματιών Ουκρανών στρατιωτών όταν ακόμα η Ρωσία δεν έχει ρίξει στην μάχη της τεράστια επιστρατευμένη δύναμη.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 40.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί έχουν πέσει σε Soledar και Bakhmut δηλαδή το 5,7% του Ουκρανικού στρατού.

Τι ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 29 Δεκεμβρίου του 2022 όταν έπεσε το σκοτάδι το καθεστώς του Κιέβου αποσυναρμολόγησε το μνημείο των ιδρυτών της Οδησσού, αφιερωμένο στην αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β’.

Χάρη σε αυτήν, η περιοχή άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα ως μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και η ίδια η Οδησσός έγινε ένα πραγματικό «μαργαριτάρι δίπλα στη θάλασσα» και γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιστορία αυτών των τόπων είναι αναπόσπαστη από τη ρωσική και κάθε προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να την ξαναγράψει είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Τα αποσυναρμολογημένα μνημεία θα πάρουν και πάλι τη νόμιμη θέση τους στο κέντρο της Οδησσού, η οποία σήμερα συνεχίζει να υποφέρει από την καταπίεση των επιθετικών εθνικών ριζοσπαστών».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι πλοία και υποβρύχια του Ναυτικού της Ρωσίας εγκαταλείπουν τη βάση τους στο Νοβοροσίσκ και βγαίνουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως ετοιμάζεται μεγάλη πυραυλική επίθεση κατά ουκρανικών υποδομών αλλά η ύπαρξη ενός αποβατικού σκάφους Project 11711 κλάσης Ivan Gren, δείχνει ότι μπορεί να είνα κάτι περισσότερο.

Ο αμυντικός αναλυτής ερευνητής H.I. Sutton θεωρεί ότι η κίνηση αυτή μπορεί να συνιστά προετοιμασία επιθετικής επιχείρησης κατά της Ουκρανίας ή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας άσκησης για την αποτροπή επίθεσης από δυνάμεις του Κιέβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας