Ρωσία: Ανακοίνωσε την κατάληψη μιας ακόμα κοινότητας στη νότια Ουκρανία

1913
Μετά την κατάληψη τριών κοινοτήτων την περασμένη εβδομάδα στο ανατολικό, νότιο και βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κυρίευσε το χωριό Ζαχίρνε στην περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας υποστήριξε χθες Κυριακή πως καταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό στη νότια Ουκρανία, καθώς συνεχίζεται η αργή προέλαση των δυνάμεων της Ρωσίας στα μέτωπα με τον ουκρανικό στρατό, αντιμέτωπο με ελλείψεις προσωπικού και πυρομαχικών (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ο ρωσικός στρατός κερδίζει — αργά, αλλά συστηματικά — εδάφη τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία

 

«Μονάδες του ανατολικού σχηματισμού απελευθέρωσαν την κοινότητα Ζαχίρνε στην περιφέρεια Ζαπορίζια και κατέλαβαν ευνοϊκότερες θέσεις», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Ο ρωσικός στρατός κερδίζει — αργά, αλλά συστηματικά — εδάφη τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, ειδικά στο ανατολικό τμήμα, χωρίς πάντως θεαματικές επιτυχίες.

Πριν την κατάληψη της κοινότητας Ζαχίρνε διαβεβαίωσε πως κυρίευσε άλλα τρία χωριά, στο ανατολικό, στο νότιο και στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, την περασμένη εβδομάδα.

Κατάληψη δεκάδων κοινοτήτων

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν κυριεύσει φέτος εδάφη 880 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου 50 κοινότητες στην Ουκρανία.

Από τη 10η Μαΐου, διεξάγονται ρωσικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), όπου καταλήφθηκαν αρκετά χωριά προτού η προέλαση των δυνάμεων της Μόσχας ανασχεθεί από ενισχύσεις που ανέπτυξε εσπευσμένα το Κίεβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας