Προς Fast-track ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ; ΣχέδιοΒ’ με “Ειρηνευτικό ΝΑΤΟϊκό Σώμα”

638
Προς Fast-track ένταξη Ουκρανίας

Δικαίωση του Β.Πούτιν και της Ρωσίας συνιστούν οι σημερινές εξελίξεις με το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο Β.Ζελένσκι στην ομιλία του επιβεβαίωσε ότι έλεγαν μέχρι στιγμής οι Ρώσοι: Η Ουκρανία συνιστά μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας!

Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές για την ανθρωπότητα . Το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με “faste track” διαδικασίες αποκλείεται να έγινε χωρίς πριν να υπάρξει μυστική συνεννόηση με ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία και άλλες χώρες.

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό πλέον να δούμε κανονική είσοδο τακτικών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς όπως είπε και ο Ζελένσκι η “Ουκρανία είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ”.

Aπό κει και πέρα υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Είτε de facto διαμελισμός της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ να παίρνει την Δυτική και κεντρική Ουκρανία και η Ρωσία την ΝΑ Ουκρανία. Αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της επιστράτευσης και την ταχύτητα με την οποία θα κινηθούν οι ρωσικές δυνάμεις.
  • είτε Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για πολλές ΝΑΤΟϊκές χώρες. Θα ασκηθούν τρομερές πιέσεις σε Ουγγαρία, Τουρκία και άλλες χώρες για να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας.

Σε περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το Σχέδιο Β’.

  • Είτε ενεργοποίηση της μυστικής Αμυντικής Συνθήκης Πολωνίας-Βρετανίας-Ουκρανίας. Το είχε αποκαλύψει το WarNews247 ήδη από τις 1/2/2022.
  • Είτε αποστολή της κοινής Ταξιαρχίας που ίδρυσαν το 2014 Πολωνία-Λιθουανία και Ουκρανία με τα αρχικά “LitPolUkrbrig”

Oιτδήποτε και αν επιλεγεί θα “βαφτιστεί” αποστολή“εκστρατευτικού ειρηνευτικού Σώματος ΝΑΤΟ” που σκοπό θα έχει την “προστασία του πληθυσμού από την ρωσική επιθετικότητα”.

Η τριεθνής αυτή Πολυεθνική Ταξιαρχία αριθμεί σχεδόν 5.000 άντρες. Το αρχηγείο άνοιξε επίσημα στο Λούμπλιν στις 25 Ιανουαρίου 2016, σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Ταξιαρχία αυτή συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση “Brave Band”. Η Tαξιαρχία έχει το αρχηγείο και το επιτελείο της στο Λούμπλιν της Πολωνίας, με τα εθνικά τμήματα να σταθμεύουν στις αντίστοιχες χώρες τους.

Δηλώσεις ΓΓ ΝΑΤΟ

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες της ΕΕ» υπογράμμισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, λίγο μετά το επίσημο αίτημα του Κιέβου για ταχεία ένταξη στη Συμμαχία.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ παρέπεμψε ουσιαστικά την Ουκρανία στις αποφάσεις της Συνόδου του περασμένου Ιουνίου στη Μαδρίτη, τονίζοντας ότι το αίτημα του Κιέβου θα εξεταστεί και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλες τις χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αρχικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στην προσάρτηση «ευρωπαϊκού εδάφους» από τη Ρωσία, που χαρακτήρισε παράνομη και την μεγαλύτερη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν αλλάζει την δέσμευσή μας για στήριξη της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης», σημείωσε.

Αλλά πρόκειται για την μεγαλύτερη κλιμάκωση του πολέμου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρόσθεσε. Έχει ευθύνη η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο, σημείωσε ο ίδιος.

Θα συνεχίσουμε τη στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί, ανέφερε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Έκανε λόγο για «ανεύθυνες πυρηνικές απειλές» από τη Ρωσία και τόνισε πως οι ανακοινώσεις Πούτιν αποτελούν την μεγαλύτερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου. Εκτίμησε πως οι ανακοινώσεις αυτές «δεν είναι επίδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση της Ουκρανίας για είσοδο του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ, σημείωσε:

«Κάθε δημοκρατία στην Ευρώπη, έχει δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ. Η πόρτα είναι ανοιχτή. (…) Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίζει το δικό της μονοπάτι. (…)

Η στόχευσή μας τώρα είναι να παράσχουμε στήριξη στην Ουκρανία για να αποκρούσει την βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας».

«Το NATO υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη Συμμαχία και κρατάει πάντα την πόρτα ανοιχτή στην Ουκρανία, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν»

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι σύμμαχοι έχουν δηλώσει και έχουν αποδείξει την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και όλοι μαζί θα αποφασίσουν την πορεία της χώρας προς την ένταξη στην Συμμαχία, όπως έκαναν με τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε την «αταλάντευτη υποστήριξη» των συμμάχων στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Αν αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς», πρόσθεσε.

Το Κίεβο, τόνισε, έχει το δικαίωμα να ανακαταλάβει τα ουκρανικά εδάφη. Κάλεσε επίσης τον Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο γιατί «είναι υπεύθυνος που τον άρχισε».

Δείτε το βίντεο

Β.Ζελένσκι: “Είμαστε de facto μέρος του ΝΑΤΟ” – Η επιβεβαίωση Πούτιν

Νωρίτερα, η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα αίτημα για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτηση στο Telegram.

Το αίτημα έγινε λίγα λεπτά μετά την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

«Είμαστε ήδη de facto μέρος του ΝΑΤΟ, ήρθε η ώρα να γίνουμε και de jure» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Λαμβάνουμε αυτό το αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας το αίτημα της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ» τόνισε o Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο facebook:

«De facto είμαστε ήδη μέρος του ΝΑΤΟ.

De facto έχουμε ήδη αποδείξει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα της Συμμαχίας.

Είναι πραγματικότητα για την Ουκρανία – πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης και σε όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασης μας.

Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι Συμμαχία. Εκ των πραγμάτων.

Σήμερα η Ουκρανία κάνει αίτηση για να γίνει αυτό το de-jure. Ακολουθώντας μια διαδικασία που ταιριάζει με τη σημασία μας για την προστασία ολόκληρης της κοινότητάς μας. Με ταχεία διαδικασία.

Κάνουμε το καθοριστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας