Τουρκία: Τα UAV βλέπουν κάθε κινήση των ελληνικών ΕΔ στο Αιγαίο

793
Τουρκία: Τα UAV βλέπουν κάθε

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας ΤΑΙ  Ομέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο μέσω του νέου εξοπλισμένου UAV Aksungur», περιγράφοντας το συγκεκριμένο  μη επανδρωμένο αεροσκάφος ως «μάτι στον ουρανό».

Οι δηλώσεις του Γιλντίζ  έγιναν κατά τη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αεροπορίας και Άμυνας (AAD 2022), που διεξάγεται  στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Ο Γιλντίζ πρόσθεσε ότι «το UAV Aksungur»  παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των ελληνικών ΕΔ  στα νησιά, μέσω των προηγμένων ηλεκτροπτικών συστημάτων που διαθέτει.

Επισήμανε δε, ότι «η αυτόνομη πορεία του UAV του επιτρέπει να  παρακολουθεί την κίνηση πλοίων, τις μετακινήσεις αρμάτων μάχης, όπλων και ό,τι εισέρχεται σε αυτά τα νησιά».

Το  μη επανδρωμένο αεροσκάφος  Aksungur, που παράγεται από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο άνω των 750 κιλών και να πετάξει σε υψόμετρο 25.000 ποδών για έως και  50 ώρες συνεχώς.

Το Aksungur πέταξε για πρώτη φορά στον αέρα το 2019, μετά το οποίο πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας