Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ στην Αγία Πετρούπολη-«Οι Έλληνες στηρίζουν Ρωσία-Μητσοτάκης δεν μας εκπροσωπεί»

891
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ στην Αγία Πετρούπολη

Με συνέντευξή του μεταξύ άλλων και στην ρωσική εφημερίδα Dnevnik της Αγίας Πετρούπολης, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης, συνέχισε την ενημέρωση του ρωσικού κοινού και Αρχών για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με την υποστήριξη των Ελλήνων προς την Ρωσία για την αντιναζιστική εκστρατεία κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας.

Κατά αυτού του καθεστώτος, το οποίο έχει στοχοποιήσει από την αρχή τους Έλληνες της Ουκρανίας πριν ακόμη εκτελέσει πογκρόμ εκκαθαρίσεων κατά του ρωσικού πληθυσμού.

Είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας απευθύνεται άμεσα ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ στο ρωσικό κοινό και ενημερώνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα, σπάζοντας την πλαστή βιτρίνα που προβάλλεται από το μητσοτακικό καθεστώς.

Αναλυτικότερα:

Η μετάφραση του άρθρου στην Dnevnik

Έλληνας πολιτικός: «Ήρθα εδώ ως εκπρόσωπος αυτού του τμήματος του ελληνικού λαού που θέλει να είναι μαζί με τη Ρωσία»

Ο αρχηγός του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κόμμα) Ευάγγελος Τσιομπανίδης επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

Η Dnevnik κατάφερε να συνομιλήσει με τον κ. Τσιομπανίδη.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης και όλους τους Ρώσους για τη μεγάλη γιορτή – Ημέρα της Νίκης. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που αυτή την ημέρα βρίσκομαι εδώ στην Αγία Πετρούπολη», είπε ο Ευάγγελος Τσιομπανίδης.

Τόνισε ότι καταδικάζει τις κυβερνήσεις δυτικών χωρών και τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας που αγνόησε τις προσκλήσεις για την Παρέλαση της Νίκης και δεν συμμετείχε στην τελετή απόθεσης λουλουδιών.

«Οι περισσότεροι Έλληνες δεν υποστηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που στρέφονται κατά της Ρωσίας. Οι Έλληνες αγαπούν τους Ρώσους και θέλουν να είναι φίλοι με τη Ρωσία. Αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου, αυτά είναι τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν στην Ελλάδα. Δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν συμφωνεί με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία», είπε ο Ευάγγελος Τσιομπανίδης.

Ο Τσιομπανίδης υπενθύμισε ότι ιστορικά Ελλάδα και Ρωσία είναι φίλοι. Μας ενώνει η ίδια πίστη.

«Είμαι σίγουρος ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα αποκατασταθούν και σε επίσημο επίπεδο. Όχι όμως με τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, που σήμερα δεν εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, συνεχίζει ο Τσιομπανίδης. – Ήρθα εδώ ως εκπρόσωπος εκείνου του τμήματος του ελληνικού λαού που θέλει να είναι μαζί με τη Ρωσία. Εκφράζω την υποστήριξή μου στη Ρωσία».

Στην Αγία Πετρούπολη έφτασε για πρώτη φορά ο Ευάγγελος Τσιομπανίδης, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη δεν θα είναι η τελευταία. Ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητα του ΑγροτικούΚτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος για συνεργασία με την κυβέρνηση και τη Νομοθετική Συνέλευση της βόρειας πρωτεύουσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας