«Πήραν»τα όπλα οι Ρώσοι-Ουκρανική σφαγή στο χωριό Μπιλοχόριβκα μεταδίδουν ρωσικά μέσα

2667

Οι Ουκρανοί χάνουν γρήγορα έδαφος στο Λουγκάνσκ-Ετοιμάζουν αντεπίθεση!

Ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό στρατιωτών σε περιοχές του Λουγκάνσκ, έτσι ώστε να ανακαταλάβει περιοχές που κέρδισαν οι Ρώσοι τις τελευταίες ημέρες!

Σύμφωνα με τον εν αποστρατεία αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο, ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει στρατεύματά του στις περιοχές του Χαρκόβου και του Λουγκάνσκ. 

«Σε έναν αριθμό οικισμών (πίσω από το μέτωπο) στις κατευθύνσεις του Κουπιάνσκ και του Κρασνολιμάνσκ, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στον αριθμό των ένοπλων σχηματισμών των Ουκρανών. Η συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καμουφλαριστεί προσεχτικά» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές, ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μία επίθεση έναντι του Κρασνολιμάνσκ και του Σεβέρσκ, τα οποία βρίσκονται σήμερα υπό ρωσικό έλεγχο. Στόχος της επιχείρησης φαίνεται πως αποτελεί και το Κουπιάνσκ. Η κατεύθυνση της Ζαπορίζια δεν εγκαταλείφθηκε από τα ουκρανικά σχέδια, ωστόσο φαίνεται πως το Κίεβο έχει διατάξει μία μικρή μείωση στην ένταση των επιθέσεων, φοβούμενο μία ρωσική αντεπίθεση από το βόρειο μέτωπο.

Ρωσικές Επιθέσεις «Ταρακουνούν» τον Ουκρανικό Στρατό

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW), σε μία αναφορά του στις 6 Ιουλίου, επιβεβαίωσε πως ρωσικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Σβάτοβο-Κρεμέναγια και νότιας της Κρεμέναγια. Η αμερικανική δεξαμενή σκέψης ανέφερε επιτυχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή, ωστόσο ρωσικά μέσα αμφισβητούν την εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa τώρα, τα δυτικά και ουκρανικά μέσα κρύβουν εσκεμμένα τις τεράστιες απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και γης που υπέστη ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή του οικισμού Μπιλοχόριβκα. Ένας από τους λόγους που οι Ουκρανοί κρύβουν την κατάσταση είναι για να αποφευχθεί πανικός στο ουκρανικό μέτωπο, ειδικά μετά από τις ρωσικές κατακτήσεις εδαφών στις περιοχές Ορεχόβσκι και Βρεμέβσκι.

Έτσι, η ρωσική σελίδα αναφέρει πως οι Ουκρανοί με κάθε πιθανό τρόπο αποφεύγουν να μιλήσουν για τις ειδήσεις στον οικισμό Μπιλοχόριβκα (Bilohorivka), οι οποίες είναι οι πιο πρόσφατες αποτυχίες του ουκρανικού στρατού.

Κάποιοι Ουκρανοί αναλυτές παραδέχονται ωστόσο ότι σε αυτήν την κατεύθυνση λαμβάνουν χώρα οι εντονότερες μάχες του μετώπου. Βέβαια, αναφέρουν πως φοβούμενοι την αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι Ρώσοι στρατιώτες κρύβονται σε σπίτια της περιοχής Popasna Raion, πετώντας έξω τους κατοίκους τους. Όλοι αυτοί οι οικισμοί βρίσκονται στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Σε μία προσπάθειά της να διαψεύσει ρωσικές και ουκρανικές αναφορές σχετικά με την κατάσταση σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ουκρανίδα αναπληρώτρια υπουργός άμυνας, Χάνα Μαλιάρ, «ορκίστηκε» στο κανάλι της στο Telegram πως όλες οι επιθέσεις των Ρώσων στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ και γύρω από το χωριό Μπιλοχόριβκα απωθήθηκαν με επιτυχία.

«Η γραμμή του μετώπου στον τομέα Λιμάν-Κουπιάνσκ δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό» φαίνεται να διαβεβαίωσε η ίδια

Ωστόσο, οι δηλώσεις ακούγονται απόλυτα αναληθείς στα αυτιά ρωσικών μέσων, ειδικά της SvPressa, η οποία μιλά για μερική ουκρανική οπισθοχώρηση σε αυτές τις περιοχές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας