Παραίτηση “βόμβα” του Νότη Μηταράκη-“Κάηκε” από σωρεία υπουργικών “λαθών” και “διακοπές”

743

Η κυβέρνηση του 40% “πάει καλά”, ενώ οι υπουργοί της εκδιώκονται και ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο απυρόβλητο!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» από το υπουργικό του αξίωμα, μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του. 

Στην θέση του τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι λόγοι της παραίτησης του Νότη Μηταράκη, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, αλλά εικάζεται ότι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, είχαν ψυχρανθεί μετά την υπόθεση ανακοίνωσης δημιουργίας έφιππης αστυνομίας από τον Ν.Μηταράκη και το «άδειασμα» που του είχε κάνει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, ματαιώνοντας εν τη γεννέσει του το εγχείρημα.

Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε ποτήρι στις σχέσεις Μηταράκη-Μαξίμου, είναι ότι όπως υποστηρίζουν πηγές του Μαξίμου, «επέλεξε αυτή την κρίσιμη περίοδο με τις πυρκαγιές, για να «απουσιάσει εκτός υπουργείου για διακοπές».

Στην υπόθεση των πυρκαγιών, ο Νότης Μηταράκης ως αρμοδιότητα δεν έχει καμία εμπλοκή, καθώς πλέον η Πυροσβεστική υπάγεται στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας του Β.Κικίλια, και βέβαια δεν έχει σχέση με την πρόσφατη κρατική ανικανότητα αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Να σημειώσουμε πως στην κυβέρνηση τον θεωρούσαν «πετυχημένο» καθώς στο Μαξίμου θεωρούν ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την μεταναστευτική κρίση, και γι’αυτό πήρε και «προαγωγή» στον υπουργικό θώκο.

Η ουσία είναι ότι τελικά παραιτήθηκε κάποιος υπουργός, ειδικά σε ότι αφορά την ευθύνη για την ανατίναξη της 111 ΠΜ, αλλά όχι κάποιος που να έχει σχέση με τα τραγικά γεγονότα.

H ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας