Ουκρανία: Θέλει δάνειο από ΗΠΑ 1,5δισ$ για αγορά φυσικού αερίου-Από που;

789

Η Ουκρανία διαπραγματεύεται για μια δόση δανείου 1,5 δισ. δολαρίων από την Τράπεζα Εξαγωγών- Εισαγωγών των ΗΠΑ για την αγορά φυσικού αερίου, έγραψε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ στο Telegram το Σάββατο, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Ο Ντένις Σμιχάλ ανέφερε στο Telegram τη διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ δανείου 1,5 δισ. δολαρίων.

«Η Ουκρανία διαπραγματεύεται να λάβει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική Eximbank για την αγορά φυσικού αερίου», ανέφερε ο Σμιχάλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής εταιρείας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει αποθηκευμένα 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έως την 1η Νοεμβρίου.

Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ότι η θερμοκρασία στα σπίτια της Ουκρανίας το χειμώνα θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά τέσσερις βαθμούς, επιπλέον, η περίοδος θέρμανσης μετατοπίζεται για αργότερα.

Εξάλλου, η Reedus ανέφερε ότι η Ουκρανία θα λάβει 205 εκατομμύρια ευρώ από τη Νορβηγία για την αγορά φυσικού αερίου.

Το ερώτημα βέβαια που ευλόγως προκύπτει είναι από πού θα αγοράσει το φ.α. η Ουκρανία, την ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν όλο και περισσότερες ποσότητες  αλλά δεν βρίσκουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας