Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί-Καταστράφηκε ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Ντνίπρο

746

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πόλεις της Ουκρανίας, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν σθεναρή αντίσταση.

Ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους στις ουκρανικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντνίπρο, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα αεροδρόμιο και προκαλώντας ενδεχομένως απώλειες. Όπως ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, σήμερα, βομβαρδίστηκε πάλι το αεροδρόμιο του Ντνίπρο μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία, και “καταστράφηκε ολοσχερώς”.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, περιφερειάρχης του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία), δήλωσε πως διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια μιας εγκατάστασης υποδομών που χτυπήθηκε στην πόλη Ζβονέτσκι και πρόσθεσε πως λεπτομέρειες για θύματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

“Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του εθνικιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρεζνιτσένκο γνωστοποίησε στο Telegram πως σημειώθηκε επίσης επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο.

“Νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του Ντνίπρο. Δεν μένει τίποτα πλέον. Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν”, έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο και πρόσθεσε: “Ο προσδιορισμός του αριθμού των θυμάτων είναι σε εξέλιξη”.

Ο Ρεζνιτσένκο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από επίθεση στο Ντνίπρο και πως οι πύραυλοι προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς η οποία εντέλει κατασβέστηκε. Πύραυλος έπληξε επίσης ένα κτίριο στον τομέα Πάβλογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Σεργκίι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, μιας περιοχής στην ανατολική Ουκρανία που συνορεύει με τη Ρωσία, έγραψε νωρίτερα στο Telegram ότι ένα σχολείο και ένα πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκαν στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

“Ευτυχώς, καμία απώλεια”, είπε ο Γκαϊντάι.

Το Reuters δεν ήταν προσώρας σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες

Δύο νεκροί στην επαρχία του Χάρκοβο

Επίσης, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν στην ουκρανική πόλη Ντεργκάτσι στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινιεγκούμποφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 66 επιθέσεις πυροβολικού σε διάφορες περιοχές. Επίσης, πρόσθεσε: “Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, υπάρχουν απώλειες. Όπως μπορείτε να δείτε, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να ‘πολεμά’ με τον άμαχο πληθυσμό, επειδή δεν έχει καθόλου νίκες στο μέτωπο”, είπε ο Σινιεγκούμποφ.

Τo Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις πληροφορίες αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας