Μπάιντεν: Κίνδυνος παγκοσμίου πολέμου με Ρωσία-Αμερικανοί να φύγουν τώρα από Ουκρανία

883

Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Αν γίνει έστω επιχείρηση εκκένωσης στην Ουκρανία, θα έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τ. Μπάιντεν “παγώνοντας” τον δημοσιογράφο του NBC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε με δραματικούς τόνους τους Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ

Η Ρωσία καλεί εφέδρους – Γερμανός Στρατηγός: Eτοιμασίες περιφερειακού πολέμου – Οι ΗΠΑ βλέπουν κρίση διαρκείας…

Μπάιντεν: “Αν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίσουν να πυροβολούν, έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο”

Ο δημοσιογράφος του NBC, ρώτησε τον Μπάιντεν ποιο σενάριο θα μπορούσε να τον ωθήσει να στείλει στρατεύματα για να σώσει τους Αμερικανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Μπάιντεν απάντησε:

«Δεν υπάρχει. Αυτός είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος όταν Αμερικανοί και Ρωσοι αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον.

Εάν εκδηλωθεί ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια επιχείρηση εκκένωσης με χρήση αμερικανικών στρατευμάτων θα ήταν αδιανόητη.

Είναι παγκόσμιος πόλεμος αν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον.

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να φύγουν, πρέπει να φύγουν τώρα.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική οργάνωση. Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο.

Είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν τρελά πολύ γρήγορα» τόνισε ο τ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αναφερόμενος στον ρωσικό στρατό.

“Ο Πούτιν δεν θα κάνει τίποτα κακό σε Αμερικανούς πολίτες”

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ακόμη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι αν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «αρκετά ανόητος για να εισβάλει, είναι και αρκετά έξυπνος ώστε στην πραγματικότητα να μην κάνει οτιδήποτε θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες».

«Του το έχετε πει ποτέ αυτό;» ρώτησε ο Χολτ.

«Ναι», απάντησε ο Μπάιντεν.

«Του είπατε ότι οι Αμερικανοί θα είναι μια γραμμή που δεν μπορούν να παραβιάσουν;» ρώτησε ο Χολτ.

«Δεν χρειάστηκε να του το πω αυτό. Έχω μιλήσει για αυτό. Το ξέρει» , είπε ο Μπάιντεν.

«Αυτό που ελπίζω είναι πως αν (…) (σ.σ. ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) κάνει τον παραλογισμό να εισβάλει, θα δείξει την ευφυΐα να μην κάνει κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

State Department: Φύγετε τώρα από την Ουκρανία

Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση του αναφέρεις επίσης, όπως και ο Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ «δεν θα είναι σε θέση να εκκενώσουν τους Αμερικανούς πολίτες σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής δράσης οπουδήποτε στην Ουκρανία».

Προειδοποίησε ότι η τακτική υπηρεσία του προξενείου – συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας σε πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα – θα «επηρεαστούν σοβαρά».

Σύμφωνα με μια αξιολόγηση του αμερικανικού στρατού και πληροφοριών, ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να εξαπολύσει εισβολή πλήρους κλίμακας, με άρματα μάχης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να φτάσουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα, μέσα σε 48 ώρες.

Image

Image

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας