Ουκρανία: Μπλόκαρε το ρώσικο πετρέλαιο από τον αγωγό Druzhba προς Τσεχία-Ουγγαρία

465

Η Ukrtransnafta στις 4 Αυγούστου διέκοψε την ροή του ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου κλάδου του πετρελαιαγωγού Druzhba

Η «Ukrtransnafta» η εταιρία της Ουκρανίας που ελέγχει τους αγωγούς που διέρχονται της χώρας μπλόκαρε τη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω του εδάφους της Ουκρανίας
Η Ukrtransnafta στις 4 Αυγούστου διέκοψε την ροή του ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου κλάδου του πετρελαιαγωγού Druzhba.
Αυτό το σκέλος του αγωγού Druzhba προμήθευε πετρέλαιο στην Ουγγαρία, την Τσεχική και τη Σλοβακία.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διέλευση μέσω Λευκορωσίας προς την Πολωνία και τη Γερμανία.
Η JSC Ukrtransnafta σταμάτησε να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς πετρελαίου μέσω του εδάφους της Ουκρανίας από τις 04/08/2022 λόγω έλλειψης κεφαλαίων για αυτές τις υπηρεσίες.
Διέλευση κατά μήκος του βόρειου κλάδου του πετρελαιαγωγού Druzhba μέσω Λευκορωσίας προς την Πολωνία και την Γερμανία προχωρά κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Προς το παρόν, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένες να αποφασίζουν ανεξάρτητα για τη δυνατότητα διεξαγωγής μιας συγκεκριμένης πράξης.
Για να επιβεβαιωθεί ότι η πράξη δεν εμπίπτει στις κυρώσεις, είναι απαραίτητο να λάβει κάθε εταιρία άδεια από την αρμόδια εθνική υπηρεσία κάθε χώρας.
Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει μια ενιαία θέση σχετικά με τον αριθμό των ενεργειών για τις τράπεζες σε διάφορες χώρες και δεν έχουν αναπτύξει διαδικασία για την έκδοση αυτών των αδειών.
Η εταιρεία ενημέρωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, την JSC Ukrtransnafta και τους Ρώσους φορτωτές που προμηθεύουν πετρέλαιο προς την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.
630_360_1445446119-3167.jpg

Ποια είναι η UkrTransNafta

Η UkrTransNafta είναι μια ανοιχτή μετοχική εταιρεία που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας τον Ιούνιο του 2001.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε για τη διαχείριση των μεταφορών πετρελαίου μέσω του ουκρανικού δικτύου αγωγών.

www.bankingnews.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας