Ολοταχώς για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο-Εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών καταδρομέων με Ρώσους στην Ουκρανία

1518
Εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών καταδρομέων

Δραματικές εξελίξεις έρχονται στο ουκρανικό έδαφος, με το ΝΑΤΟ να ετοιμάζεται επίσημα για ευθεία στρατιωτική εμπλοκή με την Ρωσία. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη των τελευταίων 30 ετών. Πάνω από 300.000 στρατιώτες θα τεθούν σε ετοιμότητα.

Δύο συμβάντα δείχνουν προς την κατεύθυνση της ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης:

  • Πριν λίγες ώρες κτυπήθηκαν δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις από αμερικανικούς M142 HIMARS.
  • Νωρίτερα αμερικανικά ΜΜΕ προχώρησαν για πρώτη φορά στην αποκάλυψη πως πλέον επιχειρούν ΝΑΤΟϊκοί καταδρομείς εναντίον Ρώσων μέσα στην Ουκρανία. Τα δύο στρατόπεδα έχουν έρθει σε ευθεία στρατιωτική εμπλοκή στο ουκρανικό έδαφος έστω και ανεπίσημα.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει “σεισμό” με την Ρωσία να ζητά εξηγήσεις

Κάποιοι αποφάσισαν να τελειώσουν την ιστορία με τους μισθοφόρους επιβεβαιώνοντας και τα στοιχεία που είχε στην διάθεση του το WarNews247 εδώ και καιρό για εμπλοκή SAS, Navy Seals κτλ. με ρωσικές δυνάμεις.

Το γεγονός ότι υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος στην Ουκρανία και δυνάμεις του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στενά σε επιχειρήσεις εναντίον μιας πυρηνικής υπερδύναμης, φέρνει πιο κοντά δραματικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χειριστές των M142 Himars έπληξαν ρωσική στρατιωτική βάση και αποθήκες στο Λουγκάνσκ καθώς και το Αρχηγείο των Ρώσων που είχε στηθεί στο Ίζιουμ. Υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες Ρώσων αξιωματικών και πολεμικού εξοπλισμού.

To NATO θέτει πάνω από 300.000 στρατιώτες σε ετοιμότητα

Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει μαζικά σε πάνω από 300.000 τον αριθμό των δυνάμεών του που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θα μετασχηματίσουμε τη δύναμη απάντησης του ΝΑΤΟ και θα αυξήσουμε τον αριθμό των δυνάμεών μας που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας σε αρκετά πάνω από 300.000», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 στρατιώτες. Κατά τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, το ΝΑΤΟ θα αλλάξει επίσης τη φρασεολογία του για τη Ρωσία, η οποία από το 2010 χαρακτηρίζεται από τη συμμαχία στρατηγικός εταίρος.

«Δεν θα χαρακτηρίζεται έτσι στη στρατηγική που θα συμφωνήσουμε στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Περιμένω ότι οι σύμμαχοι θα δηλώσουν ξεκάθαρα πως η Ρωσία θέτει άμεση απειλή για την ασφάλειά μας, για τις αξίες μας, για τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη», πρόσθεσε.

Η ισπανική εφημερίδα El País αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκινήσει κούρσα εξοπλισμών μετά τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Στις 28-30 Ιουνίου, η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την 36η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα συμπέσει με την 40ή επέτειο από την ένταξη της Ισπανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη πρόκειται να συζητήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Συμμαχία πρόκειται να ξεκινήσει μια κούρσα εξοπλισμών και, ως εκ τούτου, να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία σε χώρες που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι χώρες που συμμετέχουν στη Συμμαχία και συνορεύουν με τη Ρωσία θέλουν η παρουσία των συμμαχικών στρατευμάτων στο έδαφός τους να μην υπολογίζεται σε τάγματα και ομάδες μάχης, αλλά σε πλήρεις ταξιαρχίες και ακόμη και μεραρχίες.

Επί του παρόντος, οι ομάδες μάχης που βρίσκονται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελούνται από 1-1,600 στρατιώτες. Για να σχηματιστούν Ταξιαρχίες, θα χρειαστεί να αυξηθεί ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού κατά 2-3 φορές.

Ταυτόχρονα, τα κράτη που ανησυχούν περισσότερο για την εγγύτητα με τη Ρωσική Ομοσπονδία επιμένουν στο σχηματισμό τμημάτων, όπου ο αριθμός του προσωπικού μπορεί να φτάσει τα 15 χιλιάδες άτομα. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

ΝΑΤΟϊκοί καταδρομείς επιχειρούν στο ουκρανικό έδαφος

Παράλληλα, οι New York Times αποκάλυψαν ότι στην Ουκρανία επιχειρούν ειδικές δυνάμεις και κατασκόποι από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Οι ΝΥΤ αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε μια εξαντλητική εκστρατεία για την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας, η ικανότητα του κράτους να αντισταθεί στην ρωσική επίθεση εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τη βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυφού δικτύου καταδρομέων και κατασκόπων που σπεύδουν να παρέχουν όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους,.

Παρόλο που η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, προσωπικό της CIA συνέχισε να επιχειρεί στη χώρα κρυφά, κυρίως στην πρωτεύουσα, Κίεβο, κατευθύνοντας μεγάλο μέρος των πληροφοριών που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή, μερικές δεκάδες καταδρομείς από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Λιθουανίας, επιχειρούν επίσης εντός της Ουκρανίας.

Η παρουσία τους στη χώρα  υποδηλώνει το μέγεθος της μυστικής προσπάθειας βοήθειας της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και τους κινδύνους που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της παίρνουν.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η 10η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού, η οποία πριν από τον πόλεμο εκπαίδευε Ουκρανούς καταδρομείς σε μια βάση στα δυτικά της χώρας, ίδρυσε αθόρυβα έναν πυρήνα στη Γερμανία για να συντονίσει τη στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς κομάντος. Ο πυρήνας αποτελείται πλέον από σε 20 έθνη.

Ο πυρήνας διαμορφώθηκε σύμφωνα με μια δομή που χρησιμοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου επιχειρησιακών και συντονιστικών πυρήνων πληροφοριών που διευθύνει η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Πενταγώνου για να επιταχύνει τη συμμαχική βοήθεια στα ουκρανικά στρατεύματα.

Στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, για παράδειγμα, μια ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας που ονομάζεται Grey Wolf παρέχει υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και των τεχνικών, στην ουκρανική αεροπορία, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Οι καταδρομείς δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με τα ουκρανικά στρατεύματα και αντ’ αυτού συμβουλεύουν από αρχηγεία σε άλλα μέρη της χώρας ή εξ αποστάσεως με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, σύμφωνα με Αμερικανούς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αλλά τα σημάδια της μυστικής υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και πληροφοριών είναι απτά στο πεδίο της μάχης.

Αρκετοί Ουκρανοί διοικητές εξέφρασαν πρόσφατα την εκτίμησή τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από δορυφορικές εικόνες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε υπολογιστές tablet που παρέχονται από χώρες του ΝΑΤΟ. Τα tablet τρέχουν μια εφαρμογή χαρτογράφησης πεδίου μάχης που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί για να στοχοποιούν και να επιτίθενται στα ρωσικά στρατεύματα.

Ρωσία: Η Δύση να απαντήσει για τις δυνάμεις της στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο αυτής της αποκάλυψης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova κάλεσε τη Δύση να απαντήσει για το ρόλο των μισθοφόρων στην Ουκρανία και για το ποιες είναι ακριβώς οι δραστηριότητές τους.

Οι δυτικές χώρες είναι απρόθυμες να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Ρωσίας σχετικά με τους μισθοφόρους τους στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή 26 Ιουνίου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Andrey Kelin, οι δυτικές χώρες διαδίδουν κάποια προκλητικά, βλακώδη πράγματα.

Δεν θέλουν να απαντήσουν στην ερώτηση που κάνουμε για τις δραστηριότητές τους», είπε σε συνέντευξή της με τον Vladimir Solovyov στο κανάλι Rossiya-1, όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επικοινωνήσει με τη Ρωσία σχετικά με τους υπηκόους τους που συμμετέχουν σε μαχητικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας