Ολοκληρωτισμός! Διώξεις και απελάσεις στην Τσεχία για όσους υποστηρίζουν τη Ρωσία

1313

Οδεύουμε σε ένα ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό με επίκεντρο τη φιλοναζιστική Ουκρανία!

Τρεις δεκαετίες μετά την πτώση της σοσιαλιστικής Τσεχοσλοβακίας και έπειτα από χιλιάδες άρθρα, ταινίες, βιβλία και πλήρη πλύση εγκεφάλου του τωρινού αστικού καθεστώτος σχετικά με την έλλειψη ατομικών ελευθεριών κατά την σοσιαλιστική περίοδο, το Γραφείο του Ανώτατου Εισαγγελέα προχωρά σε πρωτοφανή μέτρα λογοκρισίας και διώξεων με βάση σχόλια υποστήριξης της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε νέο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην τοπική ιστοσελίδα του Μπρνο, Brno daily, αναφέρεται πως ήδη 6 πολίτες έχουν καταδικαστεί υπό την κατηγορία της άρνησης/υποστήριξης γενοκτονίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του NSZ (Γραφείο Ανώτατου Εισαγγελέα), Πετρ Μαλύ. Ο ένας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, ο έτερος σε 8 μήνες ποινή με 24 μήνες αναστολή και ο τρίτος με 200 ώρες κοινωνική εργασία. Δύο ακόμη άτομα απελάθηκαν με ποινή 45,000 κορώνων Τσεχίας (περί τα 1,800 Ευρώ), ενώ αυτήν την περίοδο έχουν καταδικαστεί 6 ακόμη άτομα χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι ποινές.

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ο ανώτατος Εισαγγελέας, Ιγκόρ Στριζ, απείλησε με ποινή από 1 έως 3 έτη φυλάκισης όσους δημοσίως υποστηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το irohlas.cz, η Τσέχικη Αστυνομία είχε κατηγορήσει 49 από τις 86 υποθέσεις υποστήριξης της Ρωσικής σ.ε., ενώ το Δεκέμβριο η Τσεχική Κρατική Τηλεόραση ανέφερε ότι ένας κάτοικος του δήμου Πράγας 9 καταδικάστηκε με κοινωνική εργασία.

Τα μέτρα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για το δύσκολο μέλλον που αναμένεται να αντιμετωπίσει η τσέχικη οικονομία, με χρεοκοπίες εργοστασίων λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας, ενώ η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση της μείωσης του πραγματικού μισθού στον ΟΟΣΑ (8,9%, ΠΗΓΗ: https://www.weforum.org/agenda/2022/12/oecd-countries-real-wages-fall-money/), προκαλώντας μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Πράγας, στις οποίες συμμετείχε και το ΚΚ Βοημίας/Μοραβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας