Οι Ρώσοι απέκλεισαν πλήρως το Bakhmut-Καμία διέξοδος για 10.000 Ουκρανούς

1715

Περίπου 10.000 Ουκρανοί η φρουρά του Bakhmut

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει πλήρως το Bakhmut και οι περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες που αποτελούν τους υπερασπιστές της πόλης δεν φαίνεται να έχουν πλέον καμία ασφαλή διέξοδο.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Yan Gagin, πολιτικό – στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, υποστήριξε πως το Bakhmut έχει σχεδόν ολοκληρωτικά μπλοκαριστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς όλοι οι δρόμοι προς την πόλη τελούν υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού.
«Η πόλη τελεί υπό επιχειρησιακή περικύκλωση, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι προσβάσιμοι δρόμοι, όλες οι αρτηρίες μεταφοράς που οδηγούν στην πόλη, ελέγχονται από το πυροβολικό μας.
Συνεπώς, μπορούμε να πούμε πως η πολιτική είναι πρακτικά αποκλεισμένη» υπογράμμισε ο Gagin.

Φρουρά 10.000 Ουκρανών

Όπως είπε οι Ρώσοι ελέγχουν περίπου το 70% της πόλης, επισημαίνοντας πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που καλούνται να την υπερασπιστούν ανέρχονται σε 10.000.
Υπενθυμίζεται πως οι μάχες για τον έλεγχο του Bakhmut μαίνονται εδώ και τουλάχιστον 9 μήνες.
Αν και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η πτώση της πόλης, θα έχει μόνο συμβολικό αντίκτυπο και πως δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη του πολέμου, το Κίεβο εμφανίζεται αποφασισμένο να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους, καθώς θεωρεί την πόλη ως σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.
Για αυτό άλλωστε το λόγο και το τελευταίο διάστημα ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις της.
Από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει πως η πτώση του Bakhmut θα οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις βαθιά στις θέσεις της ουκρανικής άμυνας και παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την κατάληψη όλης της επαρχίας του Donetsk.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας