Οι Clinton ανησυχούν-Πολύ σύντομα η Δημοκρατία θα είναι παρελθόν στις ΗΠΑ

573
Πολύ σύντομα η Δημοκρατία

Η τραγική πολιτική Biden ώθησε τους Clinton σε παρέμβαση, προκειμένου να αποτρέψουν τις σχεδόν βέβαιες εκλογικές ήττες των Δημοκρατικών την επόμενη διετία

Σε ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις αυτή την εβδομάδα, η Hillary Clinton και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η Δημοκρατία στην Αμερική είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους Financial Times, ο δημοσιογράφος Edward Luce ρώτησε ευθέως τη Hillary Clinton – προεδρική υποψήφια του 2016 που έχασε από τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές – αν οι Δημοκρατικοί «βρίσκονται πολύ κοντά στο να χάσουν τις επόμενες εκλογές» επιμένοντας στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν μειονότητες, όπως η ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ.
«Στεκόμαστε μπροστά στον γκρεμό της απώλειας της δημοκρατίας μας...Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές.
Η εναλλακτική είναι τόσο τρομακτική που δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα».
Η Clinton ανέφερε επίσης πως οι ΗΠΑ πέρασαν πρόσφατα μερικά «πολύ, πολύ σκοτεινά χρόνια», μια έμμεση αναφορά στον πρώην πρόεδρο Donald Trump.

Η απώλεια της Δημοκρατίας

Πριν από δύο ημέρες, ο Bill Clinton μιλώντας στο CBS εξέφρασε την ανησυχία του μήπως οι Αμερικανοί πολίτες «χάσουν εντελώς τη συνταγματική τους δημοκρατία».
«Πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε εντελώς τη συνταγματική μας δημοκρατία για μερικές δεκαετίες,
 αν συνεχίσουμε να παίρνουμε – εάν πάρουμε κακές αποφάσεις.
Δεν είμαι αφελής σχετικά με αυτό. Έχω συμμετάσχει σε πολλές μάχες.
Έχω χάσει μερικές, κέρδισα πολλές.
Ήμουν ενθουσιασμένος και αποκαρδιωμένος», συνέχισε ο Bill Clinton.
«Αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχα ανησυχήσει τόσο πολύ για τη δομή της δημοκρατικής μας μορφής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.
Και στις δύο συνεντεύξεις πάντως ούτε ο Bill ούτε η Hillary Clinton ρωτήθηκαν για τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι Αμερικανοί και για θέματα όπως ο υψηλός πληθωρισμός, οι ελλείψεις προϊόντων και γενικότερα η κακή οικονομική κατάσταση, παρατηρεί το Newsmax.
Οι συνεντεύξεις της Clinton ακολούθησαν τη δημοσκόπηση των Yahoo News/YouGov, η οποία αναφέρει πώς το 55% των Δημοκρατικών και το 53% των Ρεπουμπλικάνων είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας.

«Πλοίο που βυθίζεται»

Εξάλλου δεκάδες Δημοκρατικοί, αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου και ψηφοφόροι, ήδη «ψιθυρίζουν» ότι ο πρόεδρος Joe Biden δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, επειδή φοβούνται ότι δεν μπορεί να σώσει ένα πλοίο που βυθίζεται.
«Οι Δημοκρατικοί είναι σε μία κατάσταση που μπορεί να περιγραφεί όπως ”Τι στο διάολο συμβαίνει;”» είπε χαρακτηριστικά στους New York Times η Jasmine Crockett, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Τέξας, η οποία είναι πιθανό να είναι μέλος του Κογκρέσου το επόμενο έτος.
«Η χώρα μας καταρρέει εντελώς. Και έτσι νομίζω ότι μας λείπει ο ενθουσιασμός», πρόσθεσε.
Οι Δημοκρατικοί είναι απογοητευμένοι με την αδυναμία του Biden να υλοποιήσει την ατζέντα του πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να ανατρέψουν τα τους συσχετισμούς στο Κογκρέσο, δίνοντας την πλειοψηφία στους Ρεπουμπλικάνους, ανέφεραν οι New York Times που φιλοξενούν συνεντεύξεις από σχεδόν 50 Δημοκρατικούς.
«Το να πούμε ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο θα ισοδυναμούσε με κατάφωρη παραβίαση της πραγματικότητας», δήλωσε στους Times ένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Steve Simeonidis από το Μαϊάμι.
Ο Biden «θα πρέπει να ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην επιδιώξει επανεκλογή του το 2024 αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές», σημείωσε.
Αν και δεν ήταν ανησυχητικό το 2020, η ηλικία του Biden – 79 τώρα και 82 στις προεδρικές εκλογές του 2024 – είναι τώρα η μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε πολλές φορές να διορθώσει λεκτικά του ατοπήματα
«Είναι μεγάλος και δεν είναι τόσο ευκίνητος μπροστά σε μια κάμερα όσο κάποτε, και αυτό έχει τροφοδοτήσει ένα αφήγημα σχετικά με την ικανότητα του να διοικεί», τόνισε ο David Axelrod, πρώην σύμβουλος του Obama.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας