Ο Νετανιάχου απορρίπτει την εντολή του Ποινικού Δικαστηρίου- «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο»

1492

Μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να μπει φρένο στην επίθεση στη Ράφα οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ είναι έντονες.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να πολεμά για την επιστροφή των ομήρων του και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών του – όπου και όποτε είναι απαραίτητο- συμπεριλαμβανομένης της Ράφα», είπε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού που συγκάλεσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί ο «δίκαιος και αναγκαίος» πόλεμος κατά της Χαμάς, ισχυριζόμενος πως το Τελ Αβίβ «θα επιχειρεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Νωρίτερα, ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών της ισραηλινής κυβέρνησης Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Σμότριχ, ηγέτης ενός από τα εθνικιστικά θρησκευτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η απαίτηση από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς ισοδυναμεί με απαίτηση από το Ισραήλ να αποφασίσει να πάψει να υπάρχει.

«Να σταματήσει αμέσως η επίθεση»
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε έκτακτη συνεδρίαση υιοθέτησε το αίτημα της Νοτίου Αφρικής που ζητούσε να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα, καθώς εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι εναπομείναντες Παλαιστίνιοι της Γάζας.

Διαβάζοντας την απόφαση, ο πρόεδρος Ναουάφ Σαλάμ είπε ότι με τα προσωρινά μέτρα που διέταξε το Δικαστήριο τον Μάρτιο δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως η κατάσταση στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα και πλέον πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια νέα κατεπείγουσα εντολή.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα», είπε χαρακτηριστικά.

Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας